Antena Meniu Search
x

Foto Incendiu devastator la un spital Covid-19 din India. Patru persoane şi-au pierdut viaţa

Patru persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit în secția de Terapie Intensivă a unui spital suport Covid, în oraşul indian Nagpur, a anunţat poliţia locală, potrivit news.ro.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.04.2021, 16:32

Spital Covid India
Incendiu devastator la un spital Covid-19 din India - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Incendiul a avut loc vineri, la ora 20:10, la un spital privat suport Covid, în zona Wadi din Nagpur, cu capacitate de 30 de paturi. Din primele informaţii patru persoane şi-au pierdut viaţa, identitatea fiind confirmată pentru doi bărbaţi şi o femeie.

"Incendiul ar fi început de la o unitate de curent alternativ a secţiei de terapie intensivă situată la etajul al doilea al spitalului. Flăcările au rămas la acel etaj, nu s-au răspândit la alte etaje", a declarat polițistul șef de pompieri al Nagpur Municipal Corporation (NMC), Rajendra Uchke.

„Au fost găsite patru cadavre la etajele superioare ale clădirii. 27 de pacienţi au fost duşi la alte spitale”, a explicat Sajid Ahmad, reprezentant al poliţiei locale, potrivit India Today.

Primul ministru Narendra Modi a transmis un mesaj pe Twitter oferindu-şi condoleanţele pentru familiile victimelor pierite în incendiu: "Sunt extrem de trist în legătură cu incendiul spitalului din Nagpur. Gândurile mele sunt cu familiile celor care și-au pierdut viața. Mă rog ca răniții să se recupereze cât mai repede"

Ministrul de Interne, Amit Shah, și-a exprimat, de asemenea, tristeţea pentru pierderea celor patru vieți: "Sunt profund afectat de vestea incendiului spitalului din Nagpur. În aceste momente cumplite îmi exprim cele mai profunde condoleanțe rudelor decedaţilor și mă rog ca răniții să se recupereze cât mai repede"

Oraşul Nagpur face parte din Maharashtra, statul indian afectat cel mai mult de pandemie, în care sâmbătă s-au înregistrat peste 40 la sută din cele 145.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus din India. O anchetă a fost deschisă, autorităţile urmând să stabilească cauzele producerii incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Incendiu devastator la un spital Covid-19 din India. Patru persoane şi-au pierdut viaţa