Antena Meniu Search
x

Incendiu KIEV: Autorităţile recurg la tancuri de pompieri în lupta cu focul

Autorităţile au decis miercuri să utilizeze tancuri modificate în intervenţia la incendiul care devastează de luni un depozit petrolier lângă Kiev şi care poluează puternic capitala ucraineană

Autorităţile au decis miercuri să utilizeze tancuri modificate în intervenţia la incendiul care devastează de luni un depozit petrolier lângă Kiev şi care poluează puternic capitala ucraineană

Cinci rezervoare petroliere continuau să ardă miercuri, a declarat şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Mikola Cecetkin, adăugând că era pregătit un nou "atac cu spumă" miercuri după-amiaza, potrivit Mediafax.

"S-a decis să se utilizeze tancuri de pompieri pentru facilitarea accesului" la focare, a anunţat Ministrul de Interne Arsen Avakov.

Este vorba despre vehicule pe şenile, create în 2010, într-o uzină de la Harkov (est), care au la bază tancul de tip T-64.

Aceste "tancuri" urmează să suţină "45 de vehicule, 300 de oameni şi un tren de pompieri" deja mobilizate, potrivit aceleiaşi surse.

Un fum negru gros continua să se ridice miercuri deasupra zonei afectate, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de capitala ucraineană, potrivit unui jurnalist AFP de la faţa locului.

Tactica echipelor de intervenţie constă în a împiedica propagarea incendiului şi a lăsa rezervoarele să ardă, potrivit lui Avakov.

"Nu vrem să accelerăm procesul, riscând viaţa pompierilor", a scris el într-un mesaj postat pe Facebook.

Cel puţin trei pompieri şi un angajat al depozitului au murit în incendiu, care a izbucnit luni seara şi a provocat o serie de explozii puternice marţi, când focul s-a propagat la alte rezervoare, potrivit bilanţului oficial.

La Kiev, concentraţia substanţelor toxice în aer a "depăşit toate normele", a anunţat primarul capitalei Vitali Kliciko, dispunând ca străzile să fie stropite.

Serviciile sanitare de la Kiev au recomandat atât copiilor, cât şi femeilor însărcinate "să se abţină de la plimbări lungi". În urma acestor avertismente, mai mulţi părinţi din Kiev au preferat să-şi ţină copiii acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Incendiu KIEV: Autorităţile recurg la tancuri de pompieri în lupta cu focul