Antena Meniu Search
x

Video Incendiu puternic la închisoarea Evin din Teheran, cea mai mare din Iran. Opt persoane au fost rănite

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la închisoarea Evin din Teheran, unde s-au auzit împuşcături, potrivit ONG-urilor, la finalul unei noi zile de demonstraţii împotriva puterii după decesul Mahsei Amini, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 09:28

Incendiu puternic la închisoarea Evin din Teheran, cea mai mare din Iran. Opt persoane au fost rănite
- Profimedia

„Sâmbătă seara au fost observate confruntării şi ciocniri”, a confirmat un înalt oficial de securitate citat de agenţia oficială Irna. Dar „în acest moment, situaţia este complet sub control şi calmul a revenit în închisoare”, a adăugat el. Potrivit unui pompier de la faţa locului, citat de Irna, „opt persoane au fost rănite în acest incendiu”. Imaginile distribuite pe Twitter de organizaţia neguvernamentală Iran Human Rights (IHR) cu sediul în Oslo au arătat flăcări uriaşe şi fum gros ieşit din închisoare, în timp ce s-au auzit împuşcături.

Strigăte precum „Moarte dictatorului” s-au auzit şi pe fundalul unui videoclip postat de mass-media online 1500tasvir, care enumeră încălcările drepturilor omului. Acesta este unul dintre cele mai scandate sloganuri la demonstraţiile de după moartea Mahsei Amini în urmă cu o lună.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Incendiu puternic la închisoarea Evin din Teheran, cea mai mare din Iran. Opt persoane au fost rănite