Antena Meniu Search
x

Incendiile de vegetaţie fac prăpăd în Australia (Video)

O catastrofă fără precedent ameninţă Australia! Incendiile de vegetaţie se extind necontrolat în jurul celui mai mare oraş, Sydney, unde e stare de alertă la un nivel mai ridicat ca niciodată. Trei oameni au murit deja, zeci de persoane au fost rănite şi peste 150 de case au ars din temelii.

de Redactia Observator

la 24.01.2020, 01:09

Vezi și

O catastrofă fără precedent ameninţă Australia! Incendiile de vegetaţie se extind necontrolat în jurul celui mai mare oraş, Sydney, unde e stare de alertă la un nivel mai ridicat ca niciodată. Trei oameni au murit deja, zeci de persoane au fost rănite şi peste 150 de case au ars din temelii. Urmează ore cruciale pentru soarta ţării. 

În estul Australiei, în Queensland şi New South Wales, nu a mai fost decretat niciodată un nivel atât de grav de alertă. Autorităţile se pregătesc pentru incendii de proporţii apocaliptice. 

În unele regiuni nu a mai plouat de câteva luni, temperaturile depăşesc 34 de grade, iar vântul împrăştie flăcările spre Sydney, metropolă unde locuiesc peste cinci milioane de oameni. 

"Maşina mea este plină de bagaje, pregătită de drum. Trebuie să iau o decizie. O să plec în următoarele 10 minute sau poate în jumătate de oră, nu sunt sigură", este unul dintre mesajele disperate.

În pericol sunt mai ales cei care locuiesc în apropierea pădurilor. În weekend, trei localnici au murit, iar zeci de oameni, inclusiv 20 de pompieri, au fost răniţi de focul care a mistuit 150 de case. 

Şase sute de şcoli au fost închise, pe măsură ce mii de pompieri se luptă să stingă cele peste 60 de focare.

Autorităţile locale susţin că "în momentul în care este decretat nivel "catastrofal", cel mai sigur lucru pe care îl puteţi face este să nu vă aflaţi în zona de risc. Nu putem garanta că o maşină de pompieri va ajunge imediat la fiecare locuinţă".

Nu doar focul, ci şi fumul dens ameninţă populaţia din estul Australiei. Oamenii sunt sfătuiţi să poarte măşti de protecţie şi să evite pe cât posibil să iasă din case. În 2009, 173 de oameni au murit în cele mai grave incendii de vegetaţie izbucnite în Australia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Incendiile de vegetaţie fac prăpăd în Australia (Video)