Antena Meniu Search
x

Incendiul de la mall-ul din Rusia a ucis 64 de oameni. Cel puţin 40 dintre ei sunt copii

Bilanţul se schimbă, însă, de la o oră la alta. Zeci de oameni sunt încă dispăruţi.

Vezi și

Bilanţul se schimbă, însă, de la o oră la alta. Zeci de oameni sunt încă dispăruţi. La mai bine de 24 de ore distanţă, focul din centrul comercial din Kemerovo, Siberia occidentală, încă mocneşte. Sute de pompieri sunt în alertă.

Scene de teroare şi un bilanţ înfiorător. Era ora locală 17 când infernul s-a dezlănţuit în mallul din Kemerovo. Majoritatea victimelor sunt copii. Au murit chiar la locul de joacă, unde flăcările au ajuns cu repeziciune. 

Acest adolescent şi-a pierdut toată familia în incendiu. El a reuşit să se salveze după ce a sărit în gol de la etajul 4. Erau cu părinţii şi fraţii la cumpărături. S-au oprit în zona special amenajata pentru relaxare. Dacă semnalul de alarmă ar fi fost tras la timp, poate că ar fi existat mai multe şanse de salvare. Însă, oamenii au realizat ce se întâmplă când era prea târziu. 

Incendiul a izbucnit într-o sală de cinema aflată la ultimul etaj şi de acolo s-a propagat rapid. O suprafaţă de o mie 600 sute de metri pătraţi a fost înghiţătă de flăcări în câteva zeci de minute.

17 ore au muncit pompierii să stingă focul. În România, numai Capitala are 11 mall-uri. 10 au autorizaţii de securitatea la incendiu. 

Centrul comercial din Kemerovo a fost inaugurat cu 5 ani în urmă. Autorităţile au deschis o anchetă, iar patru oameni au fost deja arestaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Incendiul de la mall-ul din Rusia a ucis 64 de oameni. Cel puţin 40 dintre ei sunt copii