Antena Meniu Search
x

Fiscul râde de un milion de români. Declaraţia unică are de fapt 7 formulare

Un milion de oameni aşteaptă, încă, sa poată să-şi plătească dările pe venituri, la stat. Mai durează aproximativ o lună, spun cei de la ANAF.

Vezi și

Un milion de oameni aşteaptă, încă, sa poată să-şi plătească dările pe venituri, la stat. Mai durează aproximativ o lună, spun cei de la ANAF. Atunci se preconizează ca va fi gata varianta finală a formularului unic pe care îl vor avea de completat. Sunt însă şi părţi bune: se va depune o singură dată pe an şi există chiar şi reduceri pentru cei buni platnici.

Doamna Eusebia are 80 de ani. Anul trecut a realizat venituri din închirieri şi vrea să îşi plătească impozitul, pentru că ar trebui să plece din ţară pentru şase luni.

Femeia nu poate plăti acum, iar singura ei şansă este să împuternicească pe cineva să îi achite contribuţiile, când va apărea declaraţia unică.

Ea va cuprinde şapte formulare. Îi vizează, în principal, pe cei care au depăşit plafonul de 12 salarii minime brute pe economie, în total: 22.800 de lei. Vor completa declaraţia cei care au activităţi independente sau agricole, au obţinut bani în străinătate, din investiţii sau au câştigat premii, inclusiv la jocuri de noroc. 

Potrivit noului formular unic, persoanele care sunt şi salariate, dar au şi venituri din drepturi de autor, vor mai plăti contribuţiile DOAR pentru salariu. Însă, fiecare contribuabil va trebui să îşi calculeze singur plăţile pe care trebuie să le facă. 

Până în toamna trecută, peste 40 de mii de români completaseră mult controversatul formular 600. Acum va trebui să meargă din nou la ANAF. Cei care nu respectă obligaţia fiscală, riscă amenzi între cinci sute şi o mie de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Fiscul râde de un milion de români. Declaraţia unică are de fapt 7 formulare