Antena Meniu Search
x

Peste 120 de medicamente sunt pe cale să dispară din România

Se anunţă o nouă criză a medicamentelor, care ar putea afecta aproape 3 milioane de români. Ministerul Sănătăţii vrea să modifice din nou politica de tarifare.

Vezi și

Se anunţă o nouă criză a medicamentelor, care ar putea afecta aproape 3 milioane de români. Ministerul Sănătăţii vrea să modifice din nou politica de tarifare, iar producătorii susţin că asta ar putea duce la dispariţia de peste piaţă a peste 120 de medicamente.

În ultimii ani, milioane de români au schimbat deja schema de tratament, în urma dispariţiei de pe piaţă a aproape 2000 de medicamente. 

28 de medicamente pentru boli cardiace şi 19 pentru afecţiuni neurologice ar putea dispărea de pe piaţă ŞI în acest an. Aşa preconizează producătorii, dacă preţul inovativelor va scădea la 35% sub minimul european. Ar fi prea ieftine pentru a le mai aduce în România. 

Efectele ar fi devastatoare pentru pacienţi. De pildă, cei bolnavi de epilepsie.  

Pe acelaşi subiect

Banalele medicamente care-i ţin în viaţă ar putea fi imposibil de găsit. Printre acestea şi cele necsare bolnavilor de cancer.

Proiectul privind scăderea preţului a fost pus în dezbatere publică. Prima întâlnire dintre producători, pacienţi şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii n-a adus nicio speranţă.

În urma dezbaterilor, acum doi ani, autorităţile au renunţat la această idee, tocmai pentru că nu cunoşteau impactul asupra pacienţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 120 de medicamente sunt pe cale să dispară din România