Antena Meniu Search
x

Milioane de elevi din Mexic au început noul an şcolar acasă

Şcoala a început deja pe partea cealaltă a globului. Ca şi la noi, noul an este unul al schimbărilor. Milioane de elevi din Mexic au început noul an şcolar acasă, în faţa computerului, a televizorului sau chiar al radioului.

de Redactia Observator

la 25.08.2020, 17:56

Vezi și
  • Mexicul se confruntă din nou cu o creştere a cazurilor de coronavirus.
  • În ultimele 24 de ore peste 3 mii 500 de persoane au fost testate pozitiv.

Cursurile predate astfel ajung la toţi elevii, indiferent de statutul lor social şi de posibilităţile familiilor. Potrivit guvernului din Ciudad de Mexico, aceste măsuri vor rămâne în picioare până când condiţiile sanitare le vor permite elevilor să se reîntoarcă, în siguranţă, în sălile de curs.

Copiii din toate colţurile ţării s-au aşezat în faţa televizoarelor sau a tabletelor şi au privit lecţiile. Asta în cazul celor care au avut posibilitatea.

Deşi autorităţile au luat toate măsurile pentru ca elevii să îşi continue cursurile, mulţi părinţi sunt de părere că pandemia poate însemna sfârşitul educaţiei.

Şi asta pentru că majoritatea nu au suficiente venituri pentru a le asigura cursuri online, iar unii nu au nici măcar un televizor în casă.

Gisela Calonico, mamă: Acesta nu va fi un an normal pentru nimeni și nu va fi un beneficiu.

Regulile se aplică elevilor din ciclul primar şi secundar din învăţământul public, cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Şcolile private sunt obligate, la rândul lor, să ofere educaţie la distanţă.

Decizia guvernului va rămâne în vigoare până când condiţiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs. Mexicul se confruntă din nou cu o creştere a cazurilor de coronavirus.

În ultimele 24 de ore peste 3 mii 500 de persoane au fost testate pozitiv, iar totalul este de mai mult de 560 de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Milioane de elevi din Mexic au început noul an şcolar acasă