Antena Meniu Search
x

Încercările ruşilor de a cuceri Bahmutul, respinse de ucraineni cu artilerie şi tancuri. Generalul Sîrskii: Situaţia rămâne dificilă

Situaţia din zona oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, rămâne dificilă, dar forţele ucrainene resping toate încercările armatei ruse de a captura oraşul, a afirmat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskii, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 13:44

Vezi și

''Situaţia din jurul oraşului Bahmut rămâne dificilă'', a declarat Sîrskii, potrivit platformei Telegram a Centrului media al armatei ucrainene. ''Toate tentativele inamicului de a captura oraşul sunt respinse cu artilerie, tancuri şi alte arme'', a adăugat înalta oficialitate militară ucraineană.

Aceasta a adăugat că gruparea de mercenari Wagner ''atacă din mai multe direcţii încercând să spargă apărarea trupelor ucrainene şi să avanseze către districtele centrale ale oraşului''. Informaţiile nu au putut fi verificate de Reuters din surse independente.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue luptele la Bahmut deoarece bătălia epuizează cele mai bune unităţi ale armatei ruse.

Cucerirea Bahmutului, un obiectiv important pentru Kremlin

Pe acelaşi subiect

Pentru Moscova cucerirea oraşului Bahmut este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene şi ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

În 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

De partea sa, Kievul a afirmat de mai multe ori că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate în 2022 şi peninsula Crimeea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » Încercările ruşilor de a cuceri Bahmutul, respinse de ucraineni cu artilerie şi tancuri. Generalul Sîrskii: Situaţia rămâne dificilă