Procurorii cer peste 23 de ani de închisoare pentru spaniolul care a ucis un român în ianuarie 2018

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 02.07.2020, 17:39.
Actualizat: 02.07.2020, 17:41

Spaniolul Jose "El Paletas" Torres, acuzat că a ucis un român în ianuarie 2018, este judecat la Murcia, în Spania, iar procurorii au cerut pentru el o pedeapsă de 23 de ani și șase luni de închisoare.

Torres ar fi pus la bătaie 20.000 de euro în speranța că va obține o pedeapsă mai blândă

Spaniolul Torres riscă să petreacă mulți ani după gratii

La Verdad

Torres l-a împușcat în cap pe V. G., în apropiere de locul în care românul stătea cu familia sa.

Conform La Verdad, cei doi ar fi fost implicați într-un incident în trafic, iar de acolo spiritele ar fi degenerat până la punctul în care Torres l-a împușcat pe român.

Însă în fața magistraților, Torres și fiul românului au versiuni diferite asupra tragediei.

Torres susține că s-a tras asupra sa dinspre casa românului și l-a împușcat pe V. G. aflându-se în autoapărare.

De cealaltă parte, fiul românului ucis susține că nici vorba de așa ceva, respectiv că nimeni nu a tras asupra spaniolului în condițiile în care niciunul dintre membrii familiei nu are armă sau permis de port-armă.

Apropiații lui Torres au depus 20.000 de euro, sumă ce ar urma să fie folosită pentru repararea prejudiciului creat familiei românului. Prin această acțiune, Torres speră să obțină o pedeapsă mai blândă.

Chiar și așa, procurorii au cerut 23 de ani și șase luni de închisoare pentru spaniol, acuzându-l de omor, distrugere și posesie ilegală de armă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.