Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Incident violent la protestele din Franța: Mașină de poliție, atacată de 10 bărbați îmbrăcați în negru, în Paris

Imagini şocante la Paris, filmate în timpul unui protest faţă de violenţa şi rasismul forţelor de ordine. Zeci de bărbaţi îmbrăcaţi în negru au atacat o maşină de poliţie. După ce a fost blocat în trafic, vehiculul a fost lovit cu pietre şi bare de fier. Cei patru agenţi din interior au scăpat cu răni uşoare, dar numai după ce unul dintre ei a scos arma de foc. Peste 30.000 de oameni au participat la 120 de manifestaţii similare ieri, pe întreg teritoriul Franţei. 

De Redactia Observator la 24.09.2023, 21:43
Vezi și

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în toată Franţa "împotriva violenţelor poliţieneşti", la apelul mai multor organizaţii de stânga. La marşul de la Paris au avut loc câteva incidente, relatează AFP.

Aproximativ 80.000 de persoane au mărşăluit în toată Franţa, dintre care 15.000 la Paris, au precizat pentru AFP CGT şi LFI, care au chemat la manifestaţie zeci de alte organizaţii, printre care grupuri din cartierele muncitoreşti, ONG-uri (Attac, Dernière rénovation, Amis de la Terre etc.), partide precum NPA şi EELV - dar nu şi PS sau PCF - şi sindicatele FSU şi Solidaires.

Prefectura de Poliţie a estimat la 9.000 numărul participanţilor la manifestaţia de la Paris, în timp ce o sursă din cadrul poliţiei a estimat la 13.800 numărul participanţilor la cele 80 de manifestaţii din alte părţi ale Franţei, transmite News.ro.

Proteste în Franța. Violențe la Paris

Pe acelaşi subiect

La Paris, după un start calm, în jurul orei 15.00, de la Gare du Nord, s-a format un pre-cortegiu de sute de indivizi cu cagule, îmbrăcaţi în negru, care au distrus geamurile mai multor sucursale bancare şi au atacat cu pietre o maşină de poliţie, a constatat un jurnalist AFP.

Unul dintre poliţişti a coborât pentru scurt timp din vehicul, cu arma în mână, pentru a-i ţine la distanţă pe manifestanţi, potrivit mai multor înregistrări video postate pe reţelele de socializare, confirmate de o sursă din cadrul poliţiei.

"Manifestaţia de la Paris a fost marcată de violenţe inacceptabile împotriva poliţiei. Putem vedea unde duce ura împotriva poliţiei", a reacţionat ministrul de interne Gérald Darmanin pe X (fostul Twitter).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Incident violent la protestele din Franța: Mașină de poliție, atacată de 10 bărbați îmbrăcați în negru, în Paris