Antena Meniu Search
x

INCIDENTE GRAVE la graniţa dintre Serbia şi Croaţia: Forţele de ordine au intervenit în forţă

Un grup de migranţi s-a bătut luni cu poliţia, când a încercat să treacă graniţa din Serbia în Croaţia, în drumul lor către vestul Europei, relatează Reuters.

Un grup de migranţi s-a bătut luni cu poliţia, când a încercat să treacă graniţa din Serbia în Croaţia, în drumul lor către vestul Europei, relatează Reuters.

Circa 100 de migranţi au trecut de cordonul de poliţişti sârbi şi au încercat să intre în Croaţia traversând un câmp, dar au fost opriţi de forţe de ordine din ambele ţări, care i-au încercuit în zona liberă.

Migranţii, majoritatea din Afganistan şi Pakistan, au mers pe jos două zile pe autostradă, de la Belgrad până la graniţă. Ei au spus că nu vor să se întoarcă în centrele de primire din Serbia, din cauza condiţiilor de trai de acolo. Oamenii au cerut trecere liberă către Occident.

Ministrul croat de Interne Vlaho Orepic a declarat duminică că Zagrebul nu va permite intrarea ilegală a migranţilor.

La rândul său, ministrul sârb de Interne Nebojska Stefanovici a avertizat că ţara nu va permite blocarea autostrăzilor şi punctelor de trecere a frontierei.

Potrivit ONU, circa 6.400 de migranţi din ţări precum Siria, Irak, Pakistan şi Afganistan sunt înregistraţi în Serbia. Organizaţiile neguvernamentale spun că numărul real este, de fapt, aproape de 10.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » INCIDENTE GRAVE la graniţa dintre Serbia şi Croaţia: Forţele de ordine au intervenit în forţă