Antena Meniu Search
x

Incredibil! De ce Kim Jong-un este mereu înconjurat de oameni care iau notiţe

Este cunoscut faptul că liderul Coreei de Nord apare, în majoritatea fotografiilor, alături de persoane care ţin în mâna carneţele şi pixuri. Motivul este unul uimitor

 Agenţia centrală de Ştiri a ţării a făcut publice fotografii în care apare Kim Jong-un. Acesta asistă la un exercițiu de lansare de rachete la o unitate militară de femei, se plimbă în jurul unei pescării, încurajează un pilot aflat în timpul antrenamentului şi se bucură de noile facilități ale unei tabere de tineret.

În fiecare imagine există mai multe persoane care iau notiţe meticulos în spate. Încercând să găsească o explicaţie, jurnaliştii de la BBC au cerul opinia profesorului de Studii Coreene de la Universitatea Sheffield (Marea Britanie), James Grayson.

Potrivit expertului, nu este vorba despre jurnalişti care îl urmează pretutindeni pe Kim Jong-un, ci de soldaţi, membri de partid sau oficiali guvernamentali care asistă la o "demonstraţie a puterii, cunoştinţelor vaste şi înţelepciunii liderului. Face parte din imaginea marelui conducător, care oferă cu generozitate îndrumare" liderului suprem, conform Yahoo News.

Expertul menţionează că este ridicol să crezi că un singur om poate avea cunoştinţe despre domenii atât de diverse, însă este important ca cei care îl înconjoară să apară în faţa lumii ca şi când îi sorb cuvintele.

Cei care iau notiţe sunt foarte atenţi să nu scrie ceva care ar fi "incorect din punct de vedere politic" pentru a nu suporta consecinţele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Incredibil! De ce Kim Jong-un este mereu înconjurat de oameni care iau notiţe