Antena Meniu Search
x

India amendează Google cu 161 de milioane de dolari pentru practici neconcurenţiale. Cum s-a asigurat gigantul american că toate aplicaţiile sale vor fi folosite

Autoritățile indiene au amendat Google cu 161 de milioane de dolari pentru că a folosit platforma sa Android pentru a domina piața.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 11:03

Google se confruntă cu o serie de cazuri anti-trust în India
India amendează Google cu 161 de milioane de dolari pentru practici neconcurenţiale - Shutterstock

Autoritatea de reglementare a concurenței din țară a acuzat gigantul tehnologic că a încheiat „acorduri unilaterale” cu producătorii de smartphone-uri pentru a asigura dominația aplicațiilor sale. Acesta a ordonat Google să „înceteze și să renunțe” la astfel de practici. Google nu a răspuns încă la amendă sau acuzații, potrivit BBC

Google, acuzat că a încheiat acorduri forțate cu ceilalți jucători de pe piață

Comisia Indiei de Concurență (CCI) a declarat într-o declarație joi că Google „abuzează” de licențierea sistemului său de operare Android pentru o serie de telefoane inteligente, căutări pe web și servicii de navigare. Acesta a spus că Google a încheiat acorduri forțate cu ceilalți jucători de pe piață, pentru a se asigura că aplicațiile sale, cum ar fi Google Chrome, YouTube, Google Maps și altele, sunt folosite.

Declarația a adăugat că această practică a înăbușit concurența și a oferit Google acces continuu la datele despre consumatori și oportunități de publicitate profitabile. CCI a cerut, de asemenea, Google să nu forțeze producătorii de dispozitive să preinstaleze aplicațiile sale și că trebuie să permită producătorilor și utilizatorilor să instaleze aplicațiile la alegere în timpul configurării inițiale a dispozitivului.

Ar trebui să li se permită piețelor să concureze în funcție de merite, iar jucătorii dominanti (în cazul de față, Google) au sarcina ca comportamentul său să nu afecteze această competiție”, se arată în comunicat.

Google se confruntă cu o serie de cazuri anti-trust în India, iar autoritățile cercetează, de asemenea, comportamentul Google pe piața smart TV și sistemul său de plăți în aplicație. Ancheta legată de Android a fost începută în 2019, în urma plângerilor consumatorilor de smartphone-uri Android. Cazul este similar cu cel cu care s-a confruntat Google în Europa, unde autoritățile de reglementare au impus companiei o amendă de 5 miliarde de dolari pentru că și-a folosit sistemul de operare Android pentru a obține un avantaj nedrept pe piață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » India amendează Google cu 161 de milioane de dolari pentru practici neconcurenţiale. Cum s-a asigurat gigantul american că toate aplicaţiile sale vor fi folosite