Antena Meniu Search
x

Individul care a provocat alertele cu bombă în SUA, simpatizant al lui Donald Trump

Se face lumină în cazul alertelor cu bombă din Statele Unite, după ce FBI-ul a anunţat arestarea unui suspect în Florida. Bărbatul în vârstă de 56 de ani este acuzat că a expediat 14 dispozitive explozive unor personalităţi ale partidului democrat şi critici ai preşedintelui Trump.

Vezi și

Se face lumină în cazul alertelor cu bombă din Statele Unite, după ce FBI-ul a anunţat arestarea unui suspect în Florida. Bărbatul în vârstă de 56 de ani este acuzat că a expediat 14 dispozitive explozive unor personalităţi ale partidului democrat şi critici ai preşedintelui Trump. Deşi suspectul este un susţinător înrăit al preşedintelui american, Donald Trump a cerut judecarea cât mai rapidă a acestuia.

Suspectul a fost ridicat în timp ce se afla la un magazin de piese auto din Florida. Bărbatul, identificat pe baza probelor ADN, nu a opus rezistenţă.

Anchetatorii au stabilit că bombele, deşi rudimentare, sunt funcţionale. Dar nu ar fi fost menite să fie detonate, ci doar să provoace panică.

Cesar Sayoc, în vârstă de 56 de ani, a mai fost condamnat în trecut pentru furt, violenţă domestică, ameninţare cu bombă, deţinere şi consum de droguri sau folosirea unei identităţi false.

Bărbatul este un susţinător înfocat al lui Donald Trump şi a participat la mitinguri ale acestuia.

În plus, duba pe care o conducea era acoperită de afişe cu preşedintele american. Şeful statului a cerut însă o derulare cât mai rapidă a procesului.

Arestul a venit după ce alte două pachete suspecte au fost descoperite la un oficiu poştal din New York şi în Florida. Acestea erau destinate fostului director al comunităţii de informaţii americane, James Clapper, şi senatorului democrat Cory Booker. FBI avertizează că în următoarele zile ar mai putea fi găsite şi alte pachete-suspecte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Individul care a provocat alertele cu bombă în SUA, simpatizant al lui Donald Trump