Antena Meniu Search
x

Video Infernul din Grecia a făcut o primă victimă: un livrator de 46 de ani s-a prăbuşit din senin, de pe bicicletă, după multe ore petrecute în soare

Ţara cea mai populară pentru vacanţele românilor, Grecia, se confruntă cu cel mai călduros weekend din ultimii 50 ani. Căldura a făcut prima victimă acolo, în timp ce în Rhodos un incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control. Situaţia este îngrijorătoare la o mănăstire de pe insulă, unde pompierii care intervin, au rămas blocaţi în lăcaşul de cult.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.07.2023, 20:56

Vezi și

Valul de căldură din Grecia a făcut o primă victimă, un bărbat de 46 de ani. Omul făcea livrări cu bicicleta şi, după multe ore în soare, s-a prăbuşit din senin. medicii nu l-au mai putut salva. Grecia are parte de un weekend de foc. Temperaturile ajung până la 45 de grade de grade şi canicula se menţine până la mijlocul săptămânii viitoare. Şeful agenţiei de meteorologie spune că acest val de căldură este cel mai lung din istoria ţării. Ultima perioadă de acest gen a avut loc în 1987, atunci când 1.300 de oameni au fost ucişi de vremea extremă.

În regiunea Attica, din care face parte şi Atena, zeci de oameni au ajuns la spital din cauza căldurii. În Rodos, un incendiu de vegetaţie arde necontrolat de cinci zile, în ciuda faptului că în zonă au venit să ajute şi pompierii din ţările vecine. Curentul a fost întrerupt în mai multe zone ale insulei, iar locuitorii din două sate au primit ordin să îşi părăsească locuinţele. Şi turiştii din două hoteluri au fost evacuaţi. La mănăstirea din Ipseni este o situaţie de criză după ce focul a blocat înăutru pompierii veniţi să intervină.

În schimb, alte ţări din zonă se confruntă cu furtuni devastatoare

În schimb, alte ţări din zonă se confruntă cu furtuni devastatoare. În Serbia, vântul puternic a făcut ravagii. Cel puţin trei oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi. Cel mai afectat a fost oraşul Novi Sad. Acolo, zeci de clădiri au rămas fără acoperişuri, iar mulţi copaci au fost puşi  la pământ. Furtuni puternice au avut loc şi în Bosnia şi în nordul Italiei. În Lombardia şi Piemont, opt oameni au fost răniţi de grindina de mărimea mingilor de tenis şi de vântul extrem de puternic. Din cauza daunelor provocate  de fenomenele extreme, guvernatorul regiunii Piemont va cere guvernului să declare stare de calamitate.

În Elveţia, fulgerul a lovit de două ori în acelaşi loc. Un poliţist şi un pilot de elicopter au fost trăsniţi în timp ce interveneau pentru a ajuta alte două victime lovite de fulger. Ca prin minune toţi patru au supravieţuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Infernul din Grecia a făcut o primă victimă: un livrator de 46 de ani s-a prăbuşit din senin, de pe bicicletă, după multe ore petrecute în soare