Antena Meniu Search
x

Video Infernul din Grecia s-a extins şi în Turcia. Cu disperare, oamenii au încercat să-şi salveze măcar animalele: "Toți sunt ghemuiți împreună, speriați"

Roşu şi negru în Grecia. 20 de oameni au murit din cauza incendiilor de vegetaţie care scapă de sub control. Flăcările se apropie cu viteză de Atena. Focul este alimentat de temperaturile extreme. Abia la sfârşitul lunii tremperaturile vor scădea sub 40 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 08:52

Vezi și

Flăcările care au cuprins Muntele Parnitha acum trei nopţi coboară ameninţător spre capitala Greciei. Cartiere întregi, case de bătrâni şi o tabără de migranţi au fost evacuate. Localnicii luptă cu disperare, cot la cot cu pompierii, împotriva flăcărilor nemiloase

Localnic: Am mai trecut prin asta acum doi ani, în Pyrgos, sudul Greciei și mi-am salvat casa. Am salvat-o a doua oară! Dumnezeu nu te abandonează niciodată dacă lupţi.

În Alexandropolis focul arde de şapte zile

La Atena, pompierii şi voluntarii s-au adunat în curtea unei mănăstiri, ca să potolească vâlvătaia de acolo. Un bărbat a reuşit să salveze din flăcări o icoană de un metru înălţime. 

Pe acelaşi subiect

În oraşul turistic Alexandropolis focul arde de şapte zile. Peste 14.000 de oameni şi-au abandonat casele şi au fugit din calea flăcărilor. Focul lasă în urmă imagini apocaliptice. Această casă a rămas fără geamuri, fără uşi, iar mobila a fost distrusă cu totul. Pereţii scorojiţi încă mai fumegă, iar proprietarului nu îi vine să creadă...

Nikos, proprietarul casei: Era o casă de vară cu toate utilităţile, două frigidere, maşină de spălat vase, bucătărie completă. 

Peste 1.200 de locuitori au fost evacuaţi în urma incendiilor din Turcia

Dintre sutele de pompieri care au venit din ţări străină să ajute grecii, 52 sunt români. Incendiile de vegetaţie din nord-estul Greciei s-au extins şi în Turcia. Cu orice risc, unii au încercat până în ultima clipă să salveze alte suflete... animalele lor. 

Martor: Câine... Pisici. Toți sunt ghemuiți împreună, sunt speriați. A protejat pisica și s-a întins deasupra ei. 

În Italia, forţele de ordine s-au chinuit să stingă din elicopter flăcările care au cuprins dealurile de lângă San Remo. Italienii simt că se topesc sub al doilea val de caniculă de cod roşu de vara aceasta. 17 oraşe sunt afectate.

Localnic: Dacă eşti acasă, e clar că trebuie să stai mereu în duş, ca să îţi fie răcoare. Sau mergi la piscină, dar şi la piscină este cald. 

Peste 40 de grade Celsius sunt şi în Spania, Croaţia şi Franţa. Dogoarea se va potoli în jumătatea de vest a continentului până la sfârşitul săptămânii, dar va pârjoli estul Europei până la începutul lui septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Infernul din Grecia s-a extins şi în Turcia. Cu disperare, oamenii au încercat să-şi salveze măcar animalele: "Toți sunt ghemuiți împreună, speriați"