Antena Meniu Search
x

Înfiorător! Au decretat "urgenţă sanitară naţională" împotriva epidemiei de Ebola

Preşedintele Guineei Alpha Condé a decretat, începând de miercuri, "urgenţă sanitară" în ţară împotriva epidemiei febrei hemoragice Ebola

Preşedintele Guineei Alpha Condé a decretat, începând de miercuri, "urgenţă sanitară" în ţară împotriva epidemiei febrei hemoragice Ebola

"OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a decretat urgenţă sanitară mondială împotriva bolii provocate de virusul Ebola. Având în vedere că Guineea este semnatară a constituirii OMS, declar urgenţă sanitară naţională împotriva bolii cauzate de virusul Ebola în Republica Guineea", se arată într-un comunicat dat pe postul naţional, conform Mediafax.

Condé a anunţat o serie de nouă măsuri, care intră în vigoare "începând de la 13 august", printre care consolidarea controlului, restricţii de circulaţie şi interdicţia de a transfera cadavre "dintr-o localitate în altă până la sfârşitul epidemiei".

Se instituie totodată "un cordon sanitar susţinut de către agenţi de sănătate şi serviciile de securitate şi apărare la toate posturile frontaliere de intrare" în Guineea.

În plus, "circulaţia persoanelor este restrânsă şi supusă unor măsuri de control sanitar în diverse puncte de trecere terestre, maritime şi aeroportuare".

Epidemia de Ebola a izbucnit la începutul anului în sud-estul Guineei, după care s-a propagat în Liberia şi Sierra Leone, două ţări vecine. Începând din iulie, ea afectează Nigeria, dar într-o măsură mai mică.

Ultimul bilanţ comuncat miercuri de către ONU era de 1.069 de morţi, din peste 1.975 de cazuri confirmate, suspecte sau probabile. Numai în Guineea s-au înregistrat 510 cazuri, dintre care 337 mortale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Înfiorător! Au decretat "urgenţă sanitară naţională" împotriva epidemiei de Ebola