Antena Meniu Search
x

Informații privind un atentat terorist la Munchen, în Noaptea de Revelion

Noaptea de revelion a adus mari emoţii la Munchen, cel mai important oraş din sudul Germaniei. Gara principală şi o altă staţie feroviară au fost închise din cauza unor informaţii credibile privind un posibil atentat terorist.

Vezi și

 Noaptea de revelion a adus mari emoţii la Munchen, cel mai important oraş din sudul Germaniei. Gara principală şi o altă staţie feroviară au fost închise din cauza unor informaţii credibile privind un posibil atentat terorist. Forţele de securitate au intrat în alertă dar, până în prezent, nu s-a produs nicio tentativă de atac. Autorităţile intenţionează acum să redeschidă cele două gări.

Cu doar o oră înainte de miezul nopţii, un mesaj urgent al poliţiei din Munchen i-a alarmat pe localnici şi pe turiştii din oraş. Textul menţiona "o ameninţare gravă şi iminentă" de atac terorist şi cerea evacuarea imediată a gării centrale şi a celei din cartierul PAZING. Cele două staţii feroviare au fost, apoi, închise iar trenurile le-au traversat fără să mai oprească.

Statul Islamic, potrivit datelor primite de la o agenţie de informaţii prietenă, plănuia un atac la miezul nopţii, la gara centrală din Munchen sau la cea din Pasing.

Anunţul nu a provocat deloc panică şi mii de oameni au sfidat pericolul terorist şi au petrecut, şi la Munchen, revelionul în stradă. În acest timp, gările erau păzite de efective importante de poliţişlti înarmaţi. Aceştia nu au avut, însă, nevoie să intervină deoarece ameninţarea nu s-a concretizat.

Cu toate investigaţiile noastre amănunţite şi schimburile de informaţii cu autorităţile federale, nu am putut confirma, cu certitudine, informaţia pe care o primisem.

Gările ar putea fi redeschise dar autorităţile rămân vigilente iar ancheta continuă. Conducerea poliţiei a precizat doar că în potenţialul atentat ar fi fost implicate între cinci şi şapte persoane, între care câţiva terorişti sinucigaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Informații privind un atentat terorist la Munchen, în Noaptea de Revelion