Antena Meniu Search
x

Infractorii români vor fi respinși la graniță, în Marea Britanie, după Brexit. Se schimbă și condițiile de muncă

Cazierul, nu buletinul, va fi esenţial pentru intrarea în Marea Britanie de la 1 ianuarie. Regatul a anunţat că, după Brexit, nu va mai primi infractori străini nici măcar în vacanţă. Oricine a fost condamnat la cel puţin un an de închisoare va fi respins la graniţă. Controlul imigraţiei a fost unul dintre principalele motive pentru care britanicii au votat Brexitul în 2016. Condiţiile în care românii vor călători şi vor munci în Regat se schimbă şi ele.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 25.10.2020, 23:58

Vezi și

În ultimii ani, românii cu probleme penale care au luat calea Marii Britanii nu au fost deloc puţini. Puiu Popoviciu şi Alexander Adamescu sunt doar cele mai răsunătoare cazuri.

De la 1 ianuarie, se schimbă regulile. Oricine a primit o condamnare de cel puţin un an de închisoare va fi refuzat la graniţă. Dacă e deja pe teritoriu britanic, ar putea fi expulzat, ca şi oamenii fără adăpost.

Cei 400.000 de români stabiliţi acolo nu trebuie să îşi facă griji. Londra garantează drepturile europenilor deja aflaţi pe teritoriul ei, dar restricţionează libera circulaţie.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România: Pentru cei care vor să lucreze în Marea Britanie în viitor, trebuie o viză. Trebuie să ai un job şi să ceri o viză pe această bază. Şi va depinde de nivelul jobului, de salariu şi alţi câţiva factori dacă o primeşti.

Vești bune pentru turiștii români care vor să meargă în Marea Britanie

Pentru turişti, veştile sunt excelente cel puţin un an, dar şi după. Călătoriile cu cartea de identitate rămân valabile până în toamna lui 2021.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România: Pentru o vizită de scurtă durată, în orice scop, nu aveţi nevoie de viză, dar începând cu octombrie anul viitor veţi avea nevoie de un paşaport.

Pe 23 iunie 2016, 52 la sută dintre britanici au votat DA pentru ieşirea din Uniunea Europeană. La mai bine de 4 ani distanţă, Regatul nu a reuşit încă să negocieze un acord comercial cu entitatea din care a făcut parte 47 de ani.

Marea Britanie încheie perioada de tranziţie care va consemna încheierea procesului de divorţ pe 1 ianuarie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Infractorii români vor fi respinși la graniță, în Marea Britanie, după Brexit. Se schimbă și condițiile de muncă