Antena Meniu Search
x

Înregistrare audio pe care s-ar afla atentatorul din Kuweit, făcută publică de Statul Islamic

Gruparea Statul Islamic (SI) a dat publicității o înregistrare audio cu un bărbat despre care afirmă că ar fi cel care a comis, vineri, într-o moschee șiită din Kuweit, atacul sinucigaș soldat cu 27 de morți

Gruparea Statul Islamic (SI) a dat publicității o înregistrare audio cu un bărbat despre care afirmă că ar fi cel care a comis, vineri, într-o moschee șiită din Kuweit, atacul sinucigaș soldat cu 27 de morți.

Înregistrarea conține în mare parte versete coranice și a fost postată pe rețelele sociale folosite de gruparea SI. Vorbitorul din înregistrare îi critică pe musulmanii șiiți, 'în special din Kuweit' și susține că aceștia se pot aștepta la o răzbunare pentru ceea ce el numește insultarea islamului.

'Foarte, foarte curând veți vedea ceva neașteptat, așteptați-vă la sânge, așteptați-vă la moarte', a spus presupusul atacator.

Ministerul de Interne din Kuweit l-a identificat pe atentator ca fiind Fahd Suliman Abdul-Muhsen al-Qabaa, un cetățean saudit și susține că a aterizat pe aeroportul din Kuweit City în zorii zilei de vineri, cu doar câteva ore înainte de a detona o vestă cu explozibili în moscheea Imam al-Sadeq.

Momentul sosirii sugerează că exista o rețea în Kuweit utilizată pentru atentat. Ministerul de Interne kuweitian a anunțat că caută eventuali complici la această 'crimă oribilă', adăugând că Al-Qabaa s-a născut în 1992.

Filiala saudită a grupării SI a revendicat atacul asupra moscheii, în care la momentul atentatului se rugau 2.000 de persoane. A fost unul dintre cele trei atacuri de pe trei continente aproape simultane care par să fie legate de jihadiștii SI.

Atacul a fost cel mai sângeros comis de militanți suniți în Kuwait din 2005, când o grupare care avea legături cu Al-Qaida intitulată Leii peninsulei a avut o ciocnire armată cu forțele de securitate pe străzile Kuweit City. Nouă islamiști și patru membri ai forțelor de securitate au fost uciși în schimbul de focuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Înregistrare audio pe care s-ar afla atentatorul din Kuweit, făcută publică de Statul Islamic