Antena Meniu Search
x

Întâlnire de urgență convocată de Rezerva Federală a SUA, după prăbușirea Silicon Valley Bank

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a anunţat că o reuniune cu uşile închise a consiliului guvernatorilor va fi organizată luni, în conformitate cu procedurile de urgenţă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 15:25

dolari americani
Întâlnire de urgență convocată de Rezerva Federală a SUA, după prăbușirea Silicon Valley Bank - Shutterstock (arhivă)

Reuniunea care va începe la 11:30 a.m. (03.30 GMT) va avea drept subiect principal revizuirea şi stabilirea dobânzilor percepute de băncile din sistemul Rezervei Federale, a informat Fed într-un comunicat.

Banca Centrală a SUA nu a oferit alte detalii, dar reuniunea oficialilor Fed vine după colapsul Silicon Valley Bank, cel mai mare colaps al unei instituţii financiare de după criza mondială din 2008. Prăbuşirea SVB a perturbat pieţele mondiale, a prăbuşit acţiunile băncilor şi i-a făcut pe antreprenorii din sectorul tehnologiei din California să fie îngrijoraţi cu privire la finanţare.

Silicon Valley Bank s-a prăbușit în doar câteva zile. Peste 100 de miliarde de dolari s-au evaporat

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg News, Rezerva Federală şi Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) analizează posibilitatea înfiinţării unui fond special care va permite organismelor de reglementare să acopere mai multe depozite la băncile care întâmpină probleme după colapsul Silicon Valley Bank. Sursele adaugă că regulatorii au discutat acest nu vehicul special în cursul conversaţiilor cu directorii de bănci şi speră că o astfel de măsură îi va linişti pe deponenţi şi va contracara orice panică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri externe » Întâlnire de urgență convocată de Rezerva Federală a SUA, după prăbușirea Silicon Valley Bank