Antena Meniu Search
x

INUMAN! Masacru teribil! Sute de bebeluşi, ucişi într-o mănăstire din Irlanda

Scheletele a aproape 800 de bebeluşi au fost descoperite într-o groapă betonată de lângă o fostă mănăstire catolică din oraşul irlandez Tuam

Scheletele a aproape 800 de bebeluşi au fost descoperite într-o groapă betonată de lângă o fostă mănăstire catolică din oraşul irlandez Tuam

Între 1925 şi 1961, tinerele catolice care rămâneau gravide în afara căsătoriei veneau să nască în locul cunoscut că "The Home". Astfel, acestea erau trimise acolo de către părinţi şi obligate de călugăriţe de muncească chiar şi doi ani pentru spălarea păcatelor, scriu cei de la Buzzfeed.

Aşa cum era de aşteptat, femeile plecau de acolo fără copiii pe care îi aduceau pe lume, iar cele mai multe susţineau că bebeluşii rezultaţi din legăturile "ruşinoase" fuseseră daţi spre adopţie unor familii din Statele Unite. În realitate, cei mai mulţi erau neglijaţi şi lăsaţi să moară de foame sau de frig încă din primele luni de viaţă.

Totul s-a încheiat în urma unor inspecţii ce au scos la iveală faptul că micuţii erau supuşi abuzurilor. Astfel, adăpostul ce funcţiona ca orfelinat a fost închis, la începutul anilor '60.

După ce a studiat arhivele mănăstirii, istoricul Catherine Corless a coordonat căutările care au dus la macabra descoperire! Într-o fosă septică din incinta mănăstirii au fost descoperite scheletele a 796 de bebeluşi. Copiii au fost îngropaţi la comun, cel mai probabil de măicuţe, fără morminte şi fără cruci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » INUMAN! Masacru teribil! Sute de bebeluşi, ucişi într-o mănăstire din Irlanda