Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii de proporţii în SUA. Peste 200 de locuinţe în pericol, după ce mai multe bucăţi de gheaţă s-au topit şi s-au revărsat într-un râu

Încălzirea vremii a provocat inundaţii de proporţii în anumite zone din Statele Unite. Autorităţile au evacuat ieri mai multe gospodării din statul Illinois, după ce mai multe bucăţi de gheaţă s-au topit şi s-au revărsat într-un râu din apropiere. Peste 200 de locuinţe sunt într-un real pericol. 

de Redactia Observator

la 27.01.2024, 08:37

Vezi și

Un val de inundații a lovit statul Illnois. Oamenii au primit avertizări pe telefoane, prin care au fost înştiinţaţi că trebuie să evacueze rapid zona. Fenomenul ar fi explicat de vremea neobişnuit de caldă, care i-a luat prin surpindere chiar şi pe oamenii din zonă. 

Marvin Mack, proprietar magazin: S-a încălzit dintr-o dată. De obicei, nu sunt 10 grade în ianuarie și februarie.

Val de inundaţii în SUA

Situaţia este una destul de gravă. Un râu a ieşit din matcă, iar mai multe drumuri au fost complet paralizate de gheaţă şi s-au surpat. Unele porţiuni au fost înghiţite de puhoaiele de apă, iar mai mult de două sute de locuinţe au fost puse în pericol..  

Pe acelaşi subiect

Lori Whited: Este destul de înfricoșător. Suntem aici de câțiva ani și nu am văzut niciodată apa să crească pe partea asta a râului. Întotdeauna este pe partea cealaltă. Așa că suntem foarte îngrijorați.

19 km de gheață au blocat râul Kankakee

Autorităţile au mai declarat că aproximativ nouăsprezece kilometri de gheață au blocat râul Kankakee și, pe măsură ce restul bucăţilor se vor topi, inundaţiile vor continua să ameninţe zona. Cantităţile însemnate de gheață rămase ar putea deteriora clădirile și alte părţi din infrastructura drumurilor. 

În Michigan, topirea zăpezii și ploile din ultimele zile au crescut nivelul râurilor, ceea ce a dus la inundații la vest și la nord de Detroit. Mai multe zone din Statele Unite se află sub alertă de inundații în acest weekend. Serviciul Național de Meteorologie a emis avertizări pentru șase state. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Inundaţii de proporţii în SUA. Peste 200 de locuinţe în pericol, după ce mai multe bucăţi de gheaţă s-au topit şi s-au revărsat într-un râu