Antena Meniu Search
x

Galerie foto Inundaţii devastatoare în Indonezia. Doi copii ucişi şi alte peste 20.000 de persoane evacuate

Aproximativ 24.000 de persoane au fost evacuate și doi copii au fost uciși în urma inundațiilor, pe insula Sumatra din Indonezia, au declarat marți oficialii. Militanții pentru mediu susţin că defrișarea pădurilor este cauza principală a dezastrului.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 16:50

Ploile torențiale au lovit insula în ultimele zile, ducând la creșterea nivelului apei în zonele rezidențiale, a declarat agenția națională pentru dezastre.

„Ne lovim de inundații de cel puțin cinci până la opt ori pe an, dar acestea sunt unele dintre cele mai grave”, a spus Muzakkir, din Pirak Timur, în provincia Aceh, puternic afectată, care, la fel ca mulți indonezieni, poartă un singur nume. Syarifuddin, din satul Lhok Sukon din Aceh, a spus că „apele au continuat să crească. la mine acasă, îmi ajunge apa până la nivelul pieptului”. Provincia este locul unde au avut loc evacuările și decesele, precum și locul unde unele clădiri au fost distruse de inundații și terenuri agricole avariate.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din calea apelor

Provincia Jambi din Sumatra a fost, de asemenea, puternic afectată, multe case fiind inundate. ONG-ul de mediu Walhi a spus că inundațiile au fost agravate de defrișări pentru a face loc plantațiilor expansive de ulei de palmier din Sumatra. Copacii acționează ca apărare naturală împotriva inundațiilor, încetinind viteza cu care apa curge în josul dealurilor și în râuri.

Tăierea forestieră pe terenuri mai înalte a avut un impact deosebit de dăunător în Aceh, a spus Ahmad Shalihin de la Walhi. Malaezia, ţara vecină a fost, de asemenea, puternic afectată de inundații luna trecută, iar alte mii de oameni au fost forțați să-și părăsească casele în ultimele zile pe fondul noilor ploi. Numărul de persoane evacuate în adăposturile guvernamentale a fost de aproximativ 13.000 marți, statele Johor, Malacca și Sabah fiind cele mai grav afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Inundaţii devastatoare în Indonezia. Doi copii ucişi şi alte peste 20.000 de persoane evacuate