Antena Meniu Search
x

Inundaţiile au făcut prăpăd în India. 42 de persoane au murit şi peste 20 sunt date dispărute

42 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor alunecări de teren care au avut loc în regiunea Manipur, din nord-estul Indiei. Echipajele de salvare caută în continuare 20 de persoane dispărute, la câteva zile după incident. Oficialii spun că ploile abundente şi alunecările de teren au împiedicat operaţiunea de salvare.

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 14:22

Inundaţii în India
Inundaţii în India - Captură Video / Twitter

Peste 40 de persoane au murit până acum în urma alunecării de teren, care a lovit un şantier de cale ferată miercuri seară, scrie BBC. Victimele erau în mare parte muncitori şi membri ai unei echipe de voluntari din armata indiană.

Inundaţiile din India au distrus numeroase locuinţe, dar şi vieţi în ultima perioadă. Ploile musonice au declanşat inundaţii severe în statele din nord-estul Indiei, în special în regiunile Assam, Manipur, Meghalaya şi Tripura.

Impactul a fost deosebit de sever în Assam, unde peste 150 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi surpărilor de teren.

Alunecarea de teren de săptămâna trecută, care a avut loc în districtul Nomey din Manipur, a fost cauzată de „ploi neîncetate”, a declarat un oficial guvernamental. 18 persoane au fost scoase în viaţă de la locul accidentului, în weekend.

Pe acelaşi subiect

Locul în care s-a produs alunecarea de teren a făcut parte dintr-o linie de cale ferată în curs de construcţie, care urma să lege sectorul Jirbam din Manipur cu  oraşul Imphal.

O echipă de voluntari a armatei Teritoriale 107, fusese mobilizată în acel loc pentru a proteja şantierul, în momentul în care s-a produs impactul.

Daunele lăsate în urmă de către ploile abundente, îngreunează misiunea de salvare

Oficialii prezenţi, au declarat că doar un „miracol” ar putea salva mai multe vieţi. Aceştia spun că umezeala solului şi cantitatea mare de resturi rămase la faţa locului au făcut dificilă utilizarea maşinilor grele în zona în care erau căutate victimele.

Salvatorii folosesc în schimb tehnologia radar pentru a căuta oamenii care sunt încă prinşi sub dărâmături.

Din cele 42 de cadavre recuperate din moloz, 27 erau membri ai armatei, în timp ce celelate 15 au inclus muncitori, angajaţi ferovieri, dar şi localnici. Autorităţile continuă căutările la locul unde s-a produs incidentul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Inundaţiile au făcut prăpăd în India. 42 de persoane au murit şi peste 20 sunt date dispărute