Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iordania are toate şansele să devină destinaţia turistică a anului 2018

Iordania are toate şansele să devină destinaţia turistică a anului 2018! Se află la un zbor de numai două ore şi jumătate de România

de Redactia Observator

la 18.03.2018 , 00:27

Iordania are toate şansele să devină destinaţia turistică a anului 2018! Se află la un zbor de numai două ore şi jumătate de România, nu impune viză şi ascunde obiceiuri fascinante pentru orice călător. O echipă Observator a mers în Petra, oraşul din pustietate, pe urmele beduinilor de odinioară. 

Regatul Haşemit al Iordaniei este destinaţia perfectă pentru cei care vor să găsească în acelaşi loc mare, munte şi deşert. Chiar dacă parte un loc aflat foarte departe de România, zborul de la Bucureşti la Amman durează numai două ore şi jumătate, fără escală. În plus, pentru a vizita Iordania, nu aveţi nevoie de viză. 

Principala atracţie turistică este Petra. Oraşul a fost declarat una din cele şapte minuni ale lumii moderne, într-o zi specială: pe 7, a 7-a, 2007. 

Vezi și

O plimbare cu cămila până la una din cele şapte minuni ale lumii costă doar 5 dolari. 

O altă variantă de ajuns la Petra este mersul pe jos, pe un drum de piatră vechi de 2 mii de ani. 

În urmă cu două milenii şi jumătate, Petra era capitala Regatului Nabatean, ai cărui locuitori se ocupau - în principal - cu comerţul. În prezent, sit-ul arheologic este vizitat - anual - de sute de mii de turişti din toată lumea. Şi chiar de japonezi care vorbesc limba română.

Un alt loc pe care trebuie neapărat să-l vedeţi este deşertul Wadi-Rum şi este considerat a fi cel mai frumos din lume. A devenit faimos datorită lui ofiţerului şi arheologului Thomas Edward Lawrence.

Pe scurt, Lawrence al Arabiei. Povestea sa a fost ecranizată în anii '60, iar multe scene s-au filmat chiar în Wadi-Rum, loc pe care britanicul l-a declarat, în scrierile sale, ca fiind pur şi simplu dumnezeiesc. 

Adel Mahadin, ghid turistic: "Având în vedere că era drum de caravane, obligatoriu trebuia să lase semne, locuri unde erau direcţiile de caravane!"

Nici cei care se rătăceau nu erau lăsaţi de izbelişte. Aceştia erau găzduiţi timp de trei nopţi de beduini, care îi hrăneau, ba chiar le dădeau o cămilă şi indicaţii astfel încât să ajungă în siguranţă acasă. 

Muntele Nebo este un alt obiectiv de neratat. Este muntele pe care este înmormântat profetul Moise şi unde - cred unii - ar fi ascuns Chivotul Legii. Există, însă, o singură certitudine legată de muntele Nebo. Este locul în care se află singura biserică din lume închinată Sfântului Gheorghe. 

Iar dacă sunteţi în Iordania şi vreţi să vedeţi Israelul, ajunge să mergeţi pe ţărmul Mării Moarte. Însă nu veţi putea niciodată să ajungeţi acolo înot. Apa este foarte periculoasă, din cauza salinităţii ei excesive. Dacă vă intră o singură picătură de apă în ochi veţi simţi nişte dureri cumplite.

Iar aceasta nu este unica particularitate: pelicula de la suprafaţă este foarte rece, în timp ce temperatura apei atinge în jur de 25 de grade.

Iordania pune mult accent pe siguranţa vizitatorilor săi, aşa că toate grupurile de turişti sunt însoţite de Poliţia Turistică. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Iordania are toate şansele să devină destinaţia turistică a anului 2018