Antena Meniu Search
x

Iranul încheie anulul cu un exercițiu militar. Trupele Teheranului s-au întrenat în strâmtoarea prin care trece 30% din petrolul lumii

Iranul a efectuat vineri manevre comune navale, aeriene şi terestre în Golful Oman, în apropierea Strâmtorii Ormuz, un punct strategic, a relatat mass-media de stat, potrivit Reuters. În ultimele luni, tensiunile dintre liderii de la Teheran și occidentali sunt în creștere, aplificate de sancțiunile impuse de vestici, dar și de acuzațiile legate de ajutorul militar pe care l-ar oferit Rusiei în Ucraina.

de Redactia Observator

la 30.12.2022, 11:30

Exercițiu militar iranian
Iranul încheie anulul cu un exercițiu militar. Trupele Teheranului s-au pregătit pentru o invazie străină - Profimedia

La manevre au participat submarine şi drone "care au efectuat operaţiuni de strângere de informaţii împotriva unor forţe de atac, precum şi operaţiuni de recunoaştere", a declarat amiralul Habibollah Sayyari agenţiei de presă oficiale IRNA.

Exerciţiile, cu numele de cod Zolfaghar-1401, au fost lansate în timpul nopţii de joi spre vineri în partea estică a strâmtorii din Golful Oman. Teheranul, care se opune prezenţei navelor americane şi occidentale în zonă, organizează anual manevre de război în Strâmtoarea Ormuz, prin care tranzitează 30% din ţiţeiul mondial pe cale navală.

Sayyari a declarat că forţele străine trebuie să părăsească zona "pentru ca ţările regionale să poată crea stabilitate şi pace în vecinătatea lor", a relatat postul public în limba engleză Press TV. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Iranul încheie anulul cu un exercițiu militar. Trupele Teheranului s-au întrenat în strâmtoarea prin care trece 30% din petrolul lumii