Antena Meniu Search
x

Irlandezii de la New York au sarbatorit Sfantul Patrick cu o zi mai devreme

Sfantul Patrick a venit mai devreme pentru irlandezii de la New York. Pentru ca sfantul protector al Irlandei este sarbatorit, anul acesta, intr-o duminica, traditionala parada din metropola americana a fost organizata cu o zi mai devreme pentru ca oamenii sa poata sa se distreze in voie.

Vezi și

Doua milioane de oameni, cu sau fara radacini irlandeze, au aplaudat defilarea.

Orchestrele de cimpoieri sunt, intotdeauna, una dintre marile atractii ale paradei de Sfantul Patrick, de la New York. Spre deosebire de alte defilari festive din marele oras, la aceasta nu iau parte care alegorice sau alte vehicule motorizate, dar spectacolul este la fel de grandios.

Parada irlandezilor din New York a fost organizata, pentru prima oara, in 1762. De atunci, a devenit unul din evenimentele majore din calendarul metropolei. Spectatorii sunt, mereu, tot mai numerosi si, chiar in vreme de criza, mai veseli. Multi se impodobesc cu cate o palarie sau un vesmant verde, culoarea nationala irlandeza.

Din cortegiu nu putea lipsi primarul orasului, Michael Bloomberg. El arbora un stegulet irlandez si parea peste masura de bucuros, poate pentru ca era ultima sa parada de Sfantul Patrick, inainte de incheierea mandatului.

Doar ninsoarea a incercat sa strice bucuria sarbatorii, dar nu a reusit. Participantii au continuat sa marsaluiasca fara sa ia in seama fulgii.

In Irlanda, parada Sfantului Patrick are loc astazi. Pana atunci, in Statele Unite si in alte orase ale lumii, diferite cladiri, monumente si chiar rauri au fost colorate in verde, in semn de prietenie cu irlandezii. Anul acesta, li s-a alaturat si Palatul Parlamentului din Bucuresti, fapt apreciat de ambasadorul Irlandei ca "o dovada a legaturilor tot mai stranse" dintre cele doua tari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Irlandezii de la New York au sarbatorit Sfantul Patrick cu o zi mai devreme