Antena Meniu Search
x

"Ucideţi-i pe toţi!" ISIS ameninţă cu atentate în Liga Campionilor. Partidele nu au fost anulate, dar securitatea a fost întărită

UEFA a decis să nu amâne meciurile din Anglia, Spania și Franța din sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce ISIS a ameninţat cu organizarea unui atentat. Securitatea a fost întărită considerabil înaintea meciului PSG - FC Barcelona. Poliţia italiană a arestat luni un bărbat din Tadjikistan căutat pentru infracţiuni legate de terorism şi suspectat de a fi membru activ al grupării Statul Islamic. Propaganda jihadistă a publicat o imagine în care stadioanele Parc des Princes din Paris, Santiago Bernabeu şi Metropolitano din Madrid, alături de Emirates Stadium din Londra sunt ameninţate cu mesajul "Ucideţi-i pe toţi".

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 16:02

ISIS ameninţă cu atentate la meciurile din Liga Campionilor. Partidele nu au fost anulate, dar securitatea a fost întărită
ISIS ameninţă cu atentate la meciurile din Liga Campionilor. Partidele nu au fost anulate, dar securitatea a fost întărită - Profimedia

Securitatea a fost întărită "considerabil" la Paris în vederea meciului dintre echipele Paris Saint-Germain şi FC Barcelona, programat miercuri seară, pe Parc des Princes, în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce grupul terorist Statul Islamic a făcut publică o "ameninţare" pentru această întâlnire, a anunţat, marţi, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, citat de AFP.

"Prefectul de poliţie, cu care m-am întâlni marţi dimineaţă, a întărit considerabil mijloacele de securitate", a declarat ministrul de Interne, făcând referire la o "ameninţare explicită şi exprimată public de Statul Islamic". "Statul Islamic a ameninţat sferturile de finală ale Ligii Campionilor (meciurile tur de marţi şi miercuri), nu în mod specific în Franţa, prin intermediul agenţilor săi de comunicare", a precizat o sursă din Ministerul francez de Interne.

ISIS ameninţă cu organizarea unui atentat în Liga Campionilor

Gruparea jihadistă Statul Islamic a lansat luni o ameninţare la adresa Ligii Campionilor la fotbal, competiţie în care se vor disputa marţi şi miercuri meciurile prime manşe a sferturilor de finală, informează mass-media spaniolă.

Pe acelaşi subiect

Fundaţia Al Azaim, responsabilă cu difuzarea mesajelor din partea Statului Islamic, a făcut publică o imagine în care stadioanele Parc des Princes din Paris, Santiago Bernabeu şi Metropolitano din Madrid, alături de Emirates Stadium din Londra sunt ameninţate.

Imaginea, în care apare un bărbat înarmat şi cu cagulă, este însoţită de mesajul "Ucideţi-i pe toţi", conform cotidianului AS.

Ultimul atac al Statului Islamic a avut loc recent, pe 22 martie, la Crocus City Hall din Moscova, unde mai mulţi bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au ucis 143 de persoane şi au rănit alte 200, înaintea unui concert.

Ameninţarea de luni vine după ce, pe 30 martie, media Sarh Al-Khilafah, afiliată ISIS, a publicat o imagine în care face apel la atacuri împotriva persoanelor prezente pe stadionul Allianz Arena din München, cu ocazia meciului dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.

Autorităţile madrilene au activat două dispozitive de securitate înaintea "dublei" din Liga Campionilor care va avea loc săptămâna aceasta în capitala Spaniei. Ambele meciuri, Real Madrid - Manchester City şi Atletico Madrid - Borussia Dortmund, au fost declarate cu risc ridicat de către Comisia Antiviolenţă, urmând ca peste 3.000 de agenţi să fie implicaţi în asigurarea securităţii celor două jocuri.

Aproximativ 8.000 de suporteri ai echipelor Manchester City şi Borussia Dortmund sunt aşteptaţi să sosească la Madrid.

ISIS-K ameninţă Europa: "Cine urmează după Moscova?"

De la începutul lui 2024, ISIS-K a lansat atacuri teroriste soldate cu morţi în Iran și Turcia. Mai multe tentative de atentate ale ISIS-K au fost dejucate în Europa. Au fost efectuate arestări în Austria, Franța, Germania și Olanda.

La patru zile după atacul de la Moscova, al-Battar Media, afiliată ISIS, a publicat un mesaj prin care amenința Italia, Franța, Spania și Marea Britanie: "Cine urmează după Moscova?" Atât Franța, cât și Italia au crescut de atunci nivelul amenințării teroriste.

Poliţia italiană a arestat luni un bărbat din Tadjikistan căutat pentru infracţiuni legate de terorism şi suspectat de a fi membru activ al grupării Statul Islamic. Ilkhomi Sayrakhmonzoda a fost prins în timp ce lua trenul spre spre Roma

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Ucideţi-i pe toţi!" ISIS ameninţă cu atentate în Liga Campionilor. Partidele nu au fost anulate, dar securitatea a fost întărită