Antena Meniu Search
x

Israelienii fac planuri pentru a anihila liderii Hamas din Liban, Turcia și Qatar, după război - WSJ

Război Israel - Hamas. La ordinele prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenții de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia și Qatar, notează The Wall Street Journal.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 16:14

ilustrație Mossad
Israelienii fac planuri pentru a anihila liderii Hamas din Liban, Turcia și Qatar, după război - WSJ - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Serviciile de informații israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas din întreaga lume când războiul din Fâșia Gaza se va încheia, pregătind scena pentru o campanie de ani de zile pentru a vâna mii de luptători în Fâșie, au declarat oficiali israelieni pentru The Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

La ordinele prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenții de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia și Qatar, au spus oficialii.

Israelul vânează militanți palestinieni de ani întregi

Campania de lichidare ar fi o prelungire a operațiunilor clandestine ale Israelului de decenii. Conform sursei citate, luptători israelieni au vânat militanți palestinieni în Beirut în timp ce erau îmbrăcați în femei și au ucis un lider Hamas în Dubai în timp ce erau deghizati în turiști. Israelul a folosit o mașină-bombă pentru a asasina un lider Hezbollah în Siria și o armă controlată la distanță pentru a ucide un om de știință specializat in arme nucleare în Iran.

Noile planuri ar marca o a doua șansă pentru Netanyahu, care ar fi ordonat o încercare eșuată în 1997 de a-l otrăvi pe liderul Hamas, Khaled Meshaal, în Iordania, potrivit WSJ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Israelienii fac planuri pentru a anihila liderii Hamas din Liban, Turcia și Qatar, după război - WSJ