Antena Meniu Search
x

Israelul a atacat Iranul pentru a arăta că are capacitatea de a lovi în centrul ţării - Washington Post

Israel a atacat Iran. Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului, dezvăluie The Washington Post.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 10:40

Israelul a atacat Iranul pentru a arăta că are capacitatea de a lovi în centrul ţării - Washington Post
Israelul a atacat Iranul pentru a arăta că are capacitatea de a lovi în centrul ţării - Washington Post - Profimedia

Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii au capacitatea de a ajunge în centrul ţării persane cu armele lor, a informat vineri The Washington Post.

Ziarul american a dat asigurări că o sursă oficială israeliană a confirmat atacul aerian pe care armata sa l-a efectuat în interiorul Iranului, ca răzbunare pentru bombardamentul iranian împotriva Israelului de sâmbăta trecută.

Sursa, care nu a dorit să fie identificată, a adăugat că nu a fost stabilit dacă atacul a provocat pagube în interiorul teritoriului iranian. Cu toate acestea, sursa a precizat că ofensiva a avut scopul de a demonstra Iranului că Israelul are capacitatea de a ataca în interiorul acestei ţări.

Deşi mai multe mass-media americane au confirmat atacul israelian, până acum, nici guvernul israelian, nici Pentagonul nu au recunoscut oficial operaţiunea. Iranul şi-a activat sistemele de apărare antiaeriană, afirmând doar că au avut loc explozii în oraşul Isfahan (centru), dar că instalaţiile nucleare iraniene sunt în siguranţă.

Agenţia Spaţială Iraniană a negat, de asemenea, un atac cu rachete, contrar informaţiilor din Statele Unite conform cărora Israelul a lansat proiectile împotriva teritoriului iranian. Pe fondul confuziei, autorităţile aviatice iraniene au suspendat iniţial zborurile în cel puţin trei oraşe din ţară, inclusiv Teheran şi aeroportul său internaţional, însă câteva ore mai târziu au decis reluarea lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Israelul a atacat Iranul pentru a arăta că are capacitatea de a lovi în centrul ţării - Washington Post