Antena Meniu Search
x

Israelul a intrat în carantină naţională pentru a treia oară. Autorităţile au intensificat vaccinările

Israelul a intrat în carantină naţională pentru a treia oară, în încercarea de a combate transmiterea coronavirusului. Mai mult, autorităţile locale au anunţat că vaccinările vor fi intensificate, astfel încât ţara să aibă şanse să depăşească criza începând cu primăvara anului viitor.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 28.12.2020, 08:42

Măsurile vor fi valabile cel puţin trei săptămâni
Carantina naţională a fost instituită pentru a treia oară în Israel - Profimedia Images
  • Autorităţile au impus pentru a treia oara carantină naţională în Israel
  • Măsurile restrictive vor dura cel puţin trei săptămâni

Israelul a intrat, duminică, în ceea ce speră să fie a treia şi ultima carantină pentru combaterea coronavirusului. 

De asemenea, autorităţile locale au declarat că au fost intensificate vaccinările la un ritm despre care premierul Benjamin Netanyahu afirmă că ar putea permite ieşirea din pandemie a ţării până în luna martie, transmite news.ro, citând surse Reuters.

De la începerea vaccinărilor, cu o săptămână înainte faţă de startul dat de Uniunea Europeană, sistemul de sănătate israelian a administrat 280.000 de vaccinuri, cele mai multe din lume.

Acum, autorităţile iau în considerare deschiderea unor centre de vaccinări cu program non-stop, adică 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

Premierul israelian Netanyahu doreşte ca numărul vaccinărilor se se dubleze la 150.000 pe zi până weekendul viitor. Acest ritm ar permite vaccinarea a jumătate din populaţia Israelului de 9 milioane de persoane până la sfârşitul lunii ianuarie. 

Un sondaj publicat de Institutul pentru Democraţie din Israel a constatat că 40,8% din populaţie a acordat guvernului note în mare parte pozitive pentru gestionarea aspectelor medicale ale pandemiei, iar 32,2% negative.

Ce măsuri au fost adoptate

Carantina instituită duminică va dura cel puţin trei săptămâni şi are ca scop reducerea infectărilor care se dublează în prezent la fiecare două săptămâni, a specificat Ministerul Sănătăţii.

Carantina interzice vizitele şi limitează circulaţia persoanelor pe o rază de un kilometru faţă de locuinţă, cu excepţia deplasării pentru vaccinare. Magazinele neesenţiale vor fi închise, iar activităţile culturale sunt suspendate.

Israelul a înregistrat aproape 400.000 de cazuri de Covid-19 şi 3.210 decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Israelul a intrat în carantină naţională pentru a treia oară. Autorităţile au intensificat vaccinările