Antena Meniu Search
x

Israelul ameninţă Libanul cu "epoca de piatră'', în cazul unui război împotriva grupării Hezbollah

Israelul a ameninţat marţi că va "întoarce Libanul în epoca de piatră" în cazul unui război împotriva mişcării Hezbollah, după mai multe săptămâni de fricţiuni cu gruparea susţinută de Iran, de-a lungul frontierei comune, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 18:34

militanți Hezbollah
Israelul ameninţă Libanul cu "epoca de piatră'', în cazul unui război împotriva grupării Hezbollah - Profimedia Images

"Nu înţelegeţi greşit. Noi nu vrem război. Dar suntem pregătiţi să ne apărăm civilii, soldaţii noştri şi suveranitatea noastră", a asigurat într-un comunicat ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, în remarci adresate Hezbollah, potrivit Agerpres

Retorica folosită de ministrul israelian s-a mai făcut auzită de ambele părţi după războiul Israelului cu Hezbollah din 2006, dar a devenit mai dură după un atentat cu bombă pe o şosea în nordul ţării în martie, atribuit de israelieni unui militant Hezbollah. Gruparea nu a revendicat însă acţiunea, soldată cu rănirea gravă a unui israelian arab.

În ultimele săptămâni au avut loc înfruntări la graniţă între civili libanezi, cel puţin un grup de militanţi Hezbollah şi soldaţi israelieni.

Israelul, acuzat că a atacat poziţii din Siria

Pe acelaşi subiect

Cel puţin patru militari sirieni au fost ucişi, luni dimineaţă, în urma unor raiduri aeriene atribuite Israelului, efectuate la periferia oraşului Damasc, anunţă autorităţile siriene.

Cel puţin şase raiduri aeriene au vizat poziţii militare situate la periferia Damascului.

"Agresiunea s-a soldat cu moartea a patru militari, iar alţi patru au fost răniţi. Există daune materiale", a comunicat armata siriană, conform agenţiei oficiale SANA, citată de cotidianul The Times of Israel. Armata siriană a precizat că unele rachete lansate de Israel au fost interceptate de sistemele antiaeriene.

Armata israeliană nu a confirmat, dar nici nu a infirmat atacurile pe teritoriul Siriei. Însă Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi de armament destinate organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah. Iranul a trimis militari în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Israelul ameninţă Libanul cu "epoca de piatră'', în cazul unui război împotriva grupării Hezbollah