Antena Meniu Search
x

Israelul dă asigurări că Iranul nu se poate apăra împotriva ripostei sale: Orice inamic care va lupta împotriva noastră, vom ști să-l lovim oriunde s-ar afla

Israelul are gata planul, dar încă nu a decis data la care va lansa un atac împotriva Iranului. Şefii diplomaţiei din Marea Britanie şi Germania au vizitat Ierusalimul, apoi au avertizat că va exista un răspuns militar. Pentagonul anunţă că nu poate influenţa amploarea represaliilor. Preşedintele iranian susţine că va răspunde în cazul unor bombardamente. 

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 08:25

Vezi și

Cabinetul de război israelian s-a întâlnit de cinci ori după atacul din weekend. Iar joi va avea loc o altă întâlnire la care ar participa şi cabinetul de securitate. Premierul Netanyahu are pe masă mai multe opţiuni militare, iar şeful armatei i-a dat asigurări că Iranul nu va putea să se apere. "Avioanele de luptă ale Israelului operează peste tot, cerul Orientului Mijlociu este deschis, orice inamic care va lupta împotriva noastră - vom ști să-l lovim oriunde s-ar afla", a declarat Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării. 

Statele Unite au anunţat că vor impune noi sancţiuni Teheranului"Este decizia suverană a Israelului, au fost atacaţi de Iran într-un mod fără precedent. Noi am spus foarte clar că nu vrem o escaladare a situaţiei", a declarat Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. 

Miniştrii de Externe din Marea Britanie şi Germania s-au întâlnit cu premierul Netanyahu şi preşedintele israelian. "Este clar că israelienii au luat decizia de a acționa. Sperăm că vor face acest lucru într-un mod care să intensifice situaţia cât mai puţin posibil", spune David Cameron, ministrul britanic de Externe. "Liderii mondiali au tot felul de sugestii şi sfaturi. Le mulţumesc, dar vreau să fie clar că vom lua singuri deciziile", spune premierul israelian, Benjamin Netanyahu. În presa locală, au apărut primele fotografii şi cu fetiţa de şapte ani rănită în atacul de sâmbătă. Ea a fost operată şi e încă în stare critică.

Iranul ameninţă că e gata de război

Pe acelaşi subiect

Preşedintele iranian ameninţă că ţara lui e gata de război. "Dacă regimul sionist încearcă orice invazie, cât de mică, împotriva patriei sau intereselor noastre, să fie sigur că se va confrunta cu un răspuns copleşitor şi dur", ameninţă Ebrahim Raisi

"Principalul responsabil pentru situaţie este Netanyahu, el şi administraţia lui însetată de sânge. Netanyahu riscă atât viața propriilor cetățeni, cât și a oamenilor din regiune pentru a-și extinde viața politică", avertizează liderul turc, Recep Erdogan. Mai mult, Turcia spune că Benjamin Netanyahu îşi doreşte un conflict în Orientul Mijlociu pentru a rămâne la putere.

Emirul Qatarului a făcut un apel la pace la o conferinţă susţinută împreună cu Marcel Ciolacu, aflat în vizită. "Noi suntem totdeauna de partea păcii, nu de partea războiului. Am dori să vedem şi din partea israeliană poziţii asemănătoare", spune Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, premierul Qatarului. În Israel, 18 oameni au fost răniţi după ce o dronă lansată de Hezbollah a lovit un centru comunitar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Israelul dă asigurări că Iranul nu se poate apăra împotriva ripostei sale: Orice inamic care va lupta împotriva noastră, vom ști să-l lovim oriunde s-ar afla