Antena Meniu Search
x

Galerie foto Israelul declară stare de alertă pentru război, după atacul teroriştilor Hamas din Fâşia Gaza. "Suntem uniţi în faţa terorismului"

Forţele de Apăarare ale Israelului declară stare de alertă pentru război şi lansează operaţiunea "Iron Swords" ca răspuns la atacul surpriză al Hamas asupra teritoriului israelian din Fâşia Gaza, scrie Times of Israel.

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 15:40

Forţele de Apărare ale Israelului afirmă că zeci de avioane de vânătoare efectuează lovituri împotriva unor situri aparţinând grupării teroriste Hamas din Fâşia Gaza, scrie news.ro.

Teroriştii Hamas s-au infiltrat de pe uscat, de pe mare şi din aer

Purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că peste 2.200 de rachete au fost lansate asupra Israelului începând cu ora 6:30 a.m, potrivit Times of Israel. 

Hagari spune că teroriştii Hamas s-au infiltrat de pe uscat, de pe mare şi din aer. Există cel puţin şapte locuri de luptă între teroriştii Hamas şi trupele FDI, spune el.

Pe acelaşi subiect

Armata se aşteaptă să recruteze zeci de mii de soldaţi. IDF nu comentează încă acuzaţiile de răpire.

Hamas a publicat o înregistrare video în care membrii săi pătrund într-o comunitate israeliană din apropierea graniţei cu Gaza.

Imaginile par să îi arate pe terorişti detonând o încărcătură la poartă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hamas a aruncat o ploaie de rachete asupra teritoriului israelian din Fâşia Gaza

În ultima oră, organizaţia teroristă Hamas a început un tir masiv de rachete din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, iar teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul israelian în mai multe locuri diferite.

Civilii din zonele sudice şi centrale sunt obligaţi să rămână lângă adăposturi, iar în zona care înconjoară Fâşia Gaza, în interiorul adăposturilor.

Şeful Statului Major General efectuează în prezent o evaluare a situaţiei şi aprobă planurile de continuare a activităţii FDI.

Organizaţia teroristă Hamas este suverană în Fâşia Gaza şi este responsabilă pentru acest atac. Aceasta va suporta consecinţele şi responsabilitatea pentru aceste evenimente.

"Suntem uniţi în faţa terorismului"

O declaraţie comună a şefilor partidelor de opoziţie din Knesset sprijină pe deplin IDF şi solicită comunităţii internaţionale să condamne actele de teroare.

Şeful Yesh Atid, Yair Lapid, şeful Unităţii Naţionale, Benny Gantz, şeful Yisrael Beitenu, Avigdor Lieberman, şi şeful Partidului Muncii, Merav Michaeli, afirmă: "În zile ca acestea nu există opoziţie şi nici coaliţie în Israel".

Suntem "uniţi în faţa terorismului" şi a necesităţii de a lovi cu "un pumn puternic şi hotărât", se arată în declaraţie, care cere represalii împotriva Hamas şi a tuturor organizaţiilor teroriste care cooperează cu aceasta.

"Este necesar să mobilizăm comunitatea internaţională împotriva terorismului", continuă declaraţia, încheind cu un sprijin puternic pentru cetăţenii Israelului, soldaţii activi şi în rezervă ai FDI, toate forţele de securitate şi de urgenţă.

"Facem apel la cetăţeni - respectaţi directivele Comandamentului Frontului Interior, aveţi grijă de voi înşivă şi împreună vom învinge terorismul", spun liderii partidelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Israelul declară stare de alertă pentru război, după atacul teroriştilor Hamas din Fâşia Gaza. "Suntem uniţi în faţa terorismului"