Antena Meniu Search
x

Video Israelul pregăteşte un răspuns pe măsura atacului istoric al Iranului. Occidentul avertizează că ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial

Israelul declară că se pregăteşte să răspundă ferm Iranului pentru atacul din weekend. Liderii occidentali avertizează: un război Iran-Israel ar aduce lumea în pragul unui al treilea război mondial. Patru dintre avioanele folosite de britanici pentru interceptarea dronelor şi rachetelor iraniene au plecat spre Orientul Mijlociu de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 08:28

Vezi și

"Rămânem la cel mai înalt nivel de pregătire. Iranul va suporta consecinţele pentru acţiunile sale. Vom alege să răspundem în consecinţă", a declarat Herzi Halevi, şeful forţelor israeliene. Este anunţul făcut de şeful forţelor israeliene care promite să-şi apere în continuare ţara. La o concluzie asemănătoare a ajuns şi Cabinetul de război de la Tel Aviv. Israelul ar urma să răspundă pe măsură în urma atacului din partea Iranului pentru a arăta că asemenea acţiuni asupra ţării nu vor fi trecute cu vederea.

Analiştii militari avertizează că un posibil conflict între Israel şi Iran ar putea duce la izbucnirea unui al treilea război mondial

Cele patru avioane Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice şi echipajele formate din aproximativ 200 de persoane au fost trimise în România pe 25 martie pentru misiuni de poliție aeriană. Vineri au fost ridicate de la sol de la baza Mihai Kogălniceanu şi relocate în Cipru. În noaptea de duminică, cele patru avioane de luptă ar fi participat la doborârea dronelor și rachetelor lansate de Iran. În respingerea atacului, armata americană a fost folosit în premieră Rachete SM-3, ca cele instalate la Scutul de la Deveselu.

Este un atac istoric, de la 1.800 de kilometri depărtare. Iranul a atacat Israelul pentru prima dată de pe propriul teritoriu. Cu 72 de ore înainte, Teheranul şi-a notificat vecinii, ţări aliate SUA. Din cele 170 de drone kamikaze, 120 de rachete balistice şi alte 30 de rachete de croazieră aproape toate au fost interceptate de Israel, iar restul au făcut pagube minore. Sistemul de apărare pe mai multe niveluri şi-a dovedit eficienţa de peste 90%. Scutul antirachetă Iron Dome a interceptat rachetele cu rază scurtă: sistemul măsoară viteza şi direcţia proiectilelor, apoi se trag alte rachete pentru a le intercepta şi detona în aer. Al doilea strat, David Sling, este conceput să intercepteze rachete cu rază medie de acţiune. Iar Arrow 2 şi 3 sunt straturile superioare ale umbrelei de apărare pentru rachete cu rază lungă de acţiune, inclusiv rachete balistice.

Pe acelaşi subiect

În decizia guvernului Netayahu cântăreşte greu refuzul Statelor Unite de a sprijini o eventuală ofensivă împotriva Iranului. "Statele Unite nu vor escaladarea. Natura acţiunilor noastre au fost pur defensive", a declarat Robert Wood, adjunctul reprezentantului SUA la ONU. Joe Biden s-a întâlnit cu premierul Irakului şi a continuat să spună că acordă sprijin Israelului. "Statele Unite sunt angajate în sigurarea securităţii Israelului. Ne dorim o încetare a focului care va aduce ostaticii acasă şi care va preveni răspândirea şi mai mare a conflictului", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Analiştii militari avertizează că un posibil conflict între Israel şi Iran ar putea duce la izbucnirea unui al treilea război mondial. În clasamentul mondial, Israelul şi Iranul se află în primele 20 de poziţii, pe locurile 14 şi 17, ca putere militară brută.

"Atacul a fost aproape un eşec total. Ei (n.r. - Iranul) au arătat lumii că sunt o influenţa malignă din regiune. Sperăm că nu o să fie un răspuns şi, în schimb, lumea ar trebui să-şi schimbe atenţia spre Hamas", a declarat David Cameron, ministrul de Externe al Regatului Unit. "O să încercăm să convingem Israelul că nu ar trebui să escaladeze, ci să sancţioneze şi să izoleze Iranul convingând ţările din regiune că Iranul este un pericol", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei. Iranul este aliat direct al Rusiei şi Coreei de Nord, o alianţă supranumită şi „Axa Răului’’. În cealaltă tabără, Israelul se bucură de susţinerea Statelor Unite şi a ţărilor NATO.

Acţiunile Iranului vin în urma vin în urma atacului asupra consulatului iranian din capitala Siriei, Damasc. 16 oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 7 erau membri ai Gărzilor Revoluţionare din Iran. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat recent că victimele erau „terorişti” angajaţi împotriva Israelului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Israelul pregăteşte un răspuns pe măsura atacului istoric al Iranului. Occidentul avertizează că ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial