Antena Meniu Search
x

Italia a cerut interdicție generală la schi, în UE, de Crăciun, pentru a preveni al treilea val de coronavirus

Italia a cerut interdicție generală la schi, în Alpi, de Crăciun pentru a preveni al treilea val de coronavirus. Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că Italia nu poate risca să permită distracţia în staţiunile montane, din cauza posibilităţii de apariţie a unor focare incontrolabile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.11.2020, 18:50

Premierul italian a cerut ca staţiunile de schi să rămână închise în toată Europa - Profimedia Images / Imagini de arhivă
  • Premierul italian a cerut interdicţie generală la schi, în UE
  • El solicită aceeaşi măsură să fie adoptată şi de celelalte state

Conte a îndemnat Uniunea Europeană să creeze un manual comun, pentru toate națiunile.

Giuseppe Conte: "Cred că este o problemă europeană. Dacă Italia ar decide să oprească toate activităţile de schi fără niciun sprijin din partea Franței, Austriei și a celorlalte țări, atunci turiștii italieni ar risca să plece în străinătate și să aducă virusul înapoi acasă"

Conte a spus că a discutat despre interzicerea planificată cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel.

Macron a anunțat marți că stațiunile de schi din Franța vor rămâne închise în decembrie, dar ar putea fi redeschise în ianuarie, în "condiții favorabile", potrivit thenationalnews.com.

Austria precizează că planul lui Conte este unul costisitor.

Gernot Bluemel, ministrul austriac de finanţe: "Dacă UE forțează, de fapt, zonele de schi să rămână închise, asta înseamnă costuri de până la 2 miliarde de euro. Dacă asta își dorește cu adevărat UE, va trebui să plătească și pentru asta"

Regiunile de schi din Italia au elaborat restricții cu privire la numărul de pasageri care ar putea fi transportați și la abonamentele zilnice vândute, dar acest lucru necesită în continuare aprobarea guvernului.

Conte a respins afirmațiile potrivit cărora pârtiile de schi sunt ferite de Covid: "Tot ce se învârte în jurul sărbătorilor pe zăpadă este incontrolabil", a spus el, într-un interviu acordat televiziunii La7.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Italia a cerut interdicție generală la schi, în UE, de Crăciun, pentru a preveni al treilea val de coronavirus