Antena Meniu Search
x

Italia a închis complet toate grădinițele, școlile și universitățile

Autoritățile din Italia iau măsuri drastice din cauza epidemiei de coronavirus. Toate grădinițele, școlile și universitățile din Peninsulă au fost închise până pe 15 martie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.03.2020, 09:09

Coronavirus în Italia
Epidemie de coronavirus în Italia - Profimedia Images

Autoritățile din Italia iau măsuri drastice din cauza epidemiei de coronavirus. Toate grădinițele, școlile și universitățile din Peninsulă au fost închise până pe 15 martie.

Anunțul oficial a venit de la ministrul italian al Educației, Lucia Azzolina, care a confirmat suspendarea completă a cursurilor pe tot teritoriul țării.

"Pentru noi nu a fost o decizie ușoară, am așteptat opinia comitetului științific", a declarat oficialul, într-o conferință de presă.

Măsura, catalogată ca fiind una "prudentă", a fost pusă în aplicare prin decret de premierul italian Giuseppe Conte.

"Suntem conștienți de impactul pe care o măsură ca cea a închiderii școlilor ova avea asupra familiilor și a țării, motiv pentru care ne mișcăm cu cea mai mare viteză și determinare pentru a proteja muncitorii din sectorul public și privat", a adăugat și Laura Castelli, ministrul Economiei, potrivit Corriere della Sera.

Oficialul a adăugat că se lucrează la o reglementare care să permită cel puțin unui părinte să lipsească de la serviciu, pentru a avea grijă de copiii care absentează de la școală.

Coronavirus în Italia: Peste 3.000 de îmbolnăviri, 107 decese

Numărul de decese cauzate de epidemia de coronavirus în Italia a crescut cu 28, în ultimele 24 de ore. Astfel, Italia anunţă 107 de decese din cauza coronavirusului, a declarat miercuri Agenția pentru Protecția Civilă, epidemia arătând foarte puţine semne de încetinire.

Numărul de pacienţi infectaţi a crescut la 3.099, faţă de 2.502, câţi erau cu doar 24 de ore în urmă.

Epidemia de coronavirus a apărut în Italia în urmă cu 13 zile. Cazuri de infectare au fost acum confirmate în toate cele 20 de regiuni ale țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Italia a închis complet toate grădinițele, școlile și universitățile