Antena Meniu Search
x

Italia ar urma să închidă toate școlile și universitățile

Autoritățile din Italia plănuiesc să închidă toate toate școlile și universitățile până pe 15 martie, informează publicația La Repubblica. Măsura ar urma să fie anunțată în această după-amiază.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.03.2020, 16:26

Epidemie de coronavirus în Italia
Autoritățile italiene plănuiesc să întrerupă cursurile timp de două săptămâni - Profimedia Images

Autoritățile din Italia plănuiesc să închidă toate toate școlile și universitățile până pe 15 martie, informează publicația La Repubblica. Măsura ar urma să fie anunțată în această după-amiază.

În total, aproximativ 8.7 milioane de copii și studenți ar urma să fie afectați de închiderea grădinițelor, a școlilor și a universităților. Conform sursei citate, unitățile de învățământ vor fi închise în intervalul 5 - 15 martie.

"Nicio decizie nu s-a luat cu privire la școli, nu s-a închis nimic până la acest moment. Am cerut unui comitet tehnico-științific o evaluare, o opinie dacă să lăsăm școlile deschise sau închise în funcție de scenariul epidemiologic de la acest moment. Decizia va veni în următoarele ore", declarat Lucia Azzolina, ministrul Educației, potrivit La Repubblica.

Guvernul italian s-a consultat cu o comisie științifică și în cursul zilei de ieri, care a recomandat deja închiderea tuturor evenimentelor sportive timp de o lună.

Ministerul Sănătății din Italia s-a declarat în favoarea închiderii competițiilor sportive, deși măsura a stârnit reacții politice, începând cu lideri ai ligii de fotbal din Peninsulă.

Peste 2.500 de cazuri de coronavirus au fost deja confirmate în Italia, iar 79 de oameni au murit ca urmare a complicațiilor produse de tulpină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Italia ar urma să închidă toate școlile și universitățile