Italia e lovită de cea mai mare secetă din ultimii 60 de ani. Apa va fi raționalizată la Roma
Italia este lovită de cea mai mare secetă din ultimii 60 de ani. În Roma, apa va fi raţionalizată, iar celebrele fântâni arteziene, considerate unele dintre cele mai romantice locuri din lume, ar putea fi oprite în această vară.
Italia este lovită de cea mai mare secetă din ultimii 60 de ani. În Roma, apa va fi raţionalizată, iar celebrele fântâni arteziene, considerate unele dintre cele mai romantice locuri din lume, ar putea fi oprite în această vară.
Sute de mii de turişti îşi fac poze cu Fonta di Trevi. Astfel de imagini ar putea deveni însă istorie, din cauza secetei care afectează de câteva luni multe zone din Italia.
În Cetatea Eternă, nivelul de precipitaţii din acest an a fost cel mai mic din ultimele şase decenii.
"Sunt îngrijorată şi sper că vom putea asigura apă potabilă pentru toţi locuitorii Romei, în special pentru spitale, pompieri şi magazine.", anunţă Primarul Romei, Virginia Raggi.
- Alertă la Arad: Judeţul ar putea fi declarat calamitat din cauza secetei. Cele mai multe culturi de primăvară...
- În timp ce în aproape toată ţara a tot plouat, în VRANCEA oamenii se confruntă de mai bine de o lună cu SECETA
- CATASTROFĂ NATURALĂ în Somalia. Seceta face RAVAGII! Peste 100 de persoane au murit în numai 48 de ore
Şi asta într-un oraş cu un oraş cu 1,5 milioane de locuitori şi peste 6 milioane de vizitatori în fiecare an. Seceta a determinat autorităţile să ia măsurile disperate. De vineri, apa va fi oprită la robinete timp de opt ore pe zi. În Roma, fântânile arteziene copleşite zilnic de turişti ar putea fi şi ele oprite.
Din cauza arşiţei a fost interzisă şi extragerea apei din lacul Bracciano, de unde se aprovizionează cea mai mare parte a populaţiei din capitala italiană.
Nivelul lacului Bracciano a scăzut enorm şi se riscă un dezastru ambiental. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că apa folosită pentru stingerea incendiilor care au avut loc în ultimul timp în Roma şi în împrejurimi a fost luată din acest lac.
Şi Sardinia este printre regiunile afectate. Acolo a fost anunţată starea de calamitate naturală. Fermierii au raportat pierderi ce depăşesc 2 miliarde de dolari. Efectele secetei le resimte şi Parma, cea care a dat lumii, printre altele, parmezanul şi tradiţionalul prosciutto.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰