Antena Meniu Search
x

Video Italia se bucură de ultimele ore de libertate, înainte de a intra în lockdown

Italia se bucură de ultimele ore de libertate. Cu o zi înainte ca mai bine de jumătate de ţară să intre în carantină, oamenii au umplut străzile. La Milano, magazinele, pieţele, barurile şi restaurantele au fost pline. Nimeni nu a stat în casă. Cei care nu au mai prins un loc la masă la terase, s-au aşezat pe trotuare.

de Redactia Observator

la 14.03.2021, 23:19

Vezi și
  • La Milano, magazinele, pieţele, barurile şi restaurantele au fost pline.
  • De mâine, însă, Milano va redeveni un oraş fantomă, aşa cum s-a întâmplat la izbucnirea pandemiei. 

La Milano, magazinele, pieţele, barurile şi restaurantele au fost pline. Nimeni nu a stat în casă. Cei care nu au mai prins un loc la masă la terase, s-au aşezat pe trotuare. De mâine, însă, Milano va redeveni un oraş fantomă, aşa cum s-a întâmplat la izbucnirea pandemiei. 

Restricţiile - impuse inclusiv în Roma şi Veneţia - au fost luate după ce, în ultima săptămână, peste 150 de mii de noi cazuri au fost înregistrate în Peninsulă. 

Jumătate din ţară intră iarăși în lockdown

Guvernul italian a aprobat reglementări conform cărora jumătate din ţară, inclusiv regiunea Lazio, din jurul Romei, ar intra în lockdown total de luni, din cauza numărului mare de infecţii cu coronavirus.

Cabinetul premierului Mario Draghi a dat undă verde decretului care plasează regiunile în zone de risc înalt, "zone roşii", dacă se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

Regiunile care se confruntă cu blocarea totală de luni sunt: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Italia se bucură de ultimele ore de libertate, înainte de a intra în lockdown