Antena Meniu Search
x

Update Italia va intra în carantină de luni, după creșterea explozivă a cazurilor de Covid-19. Jumătate de țară, în lockdown

Italia se pregătește de carantină pentru perioada Paștelui, iar de luni se vor închide școlile, magazinele și restaurantele în cea mai mare parte a țării, relatează Reuters.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.03.2021, 21:05

medic din Italia
Cadru medical fotografiat în timp ce îngrijește un pacient Covid-19, la un spital din Bologna, Italia - Profimedia Images
  • Italia a raportat 25.649 de cazuri de coronavirus joi, pe 11 martie. Peste 100.000 de persoane și-au pierdut viața de la izbucnirea pandemiei, în Peninsulă

Update 08:45: Guvernul italian a aprobat reglementări conform cărora jumătate din ţară, inclusiv regiunea Lazio, din jurul Romei, ar intra în lockdown total de luni, din cauza numărului mare de infecţii cu coronavirus. Cabinetul premierului Mario Draghi a dat undă verde decretului care plasează regiunile în zone de risc înalt, "zone roşii", dacă se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. Regiunile care se confruntă cu blocarea totală de luni sunt: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento.

Știre inițială: Italia va fi sub carantină națională în weekendul pe Paște, potrivit unui proiect de decret obținut de Reuters. Guvernul încearcă să oprească răspândirea tot mai rapidă a SARS-CoV-2, ce a dus la o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri și spitalizări. Magazinele neesențiale vor fi închise la nivel național între 3 și 5 aprilie. În acel interval italienii vor putea ieși din case doar pentru a merge la serviciu, în cazul în care au probleme de sănătate sau urgențe majore.

Mai mult, de luni vor fi impuse noi restricții în zonele "galbene", considerate a fi cu risc redus de răspândire a infecției, acolo unde deplasările între orașe vor fi limitate sever, iar barurile și restaurantele închise. Pe lângă aceste măsuri luate la nivel național, Italia recalibrează restricțiile în 20 de regiuni folosind un sistem cu patru culor - alb, galben, portocaliu și roșu - baza pe numărul de infecții și raportări săptămânale. Potrivit Reuters, decretul ar urma să fie aprobat în cursul zilei de vineri.

Probleme cu dozele dintr-un lot AstraZeneca, în Italia

Agenția Italiană a Medicamentului a decis, joi, să oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut problemei de coagulare a sângelui la unii pacienți. În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, AIFA a decis ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA.

În schimb, Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma & Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev. Dacă serul din Rusia primește aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, dozele vor fi rezervate exclusiv pieței italiene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Italia va intra în carantină de luni, după creșterea explozivă a cazurilor de Covid-19. Jumătate de țară, în lockdown