Antena Meniu Search
x

Jaf ca în filme în Franţa. Zeci de milioane de franci elveţieni au dispărut după ce o studentă a fost răpită

Câteva zeci de milioane de franci elveţieni au fost furaţi de o bandă de răufăcători după o operaţiune demnă de scenariul unui film cu gangsteri.

Vezi și

Câteva zeci de milioane de franci elveţieni au fost furaţi de o bandă de răufăcători după o operaţiune demnă de scenariul unui film cu gangsteri. Banii le-au fost predaţi, pe o şosea din Elveţia, chiar de agentul de securitate care îi transporta, după ce complicii hoţilor i-au luat ostatică fiica, studentă în Franţa. Fata a fost eliberată şi nimeni nu a fost rănit, dar jefuitorii şi banii au dispărut fără urmă.

Totul a început, seara, la Lyon, unde o studentă de 22 de ani a fost răpită, chiar de la ea acasă, de câţiva indivizi care se dăduseră drept instalatori. Răufăcătorii erau bine informaţi: ştiau că tatăl ei, domiciliat la Annemasse, lucra ca însoţitor al transporturilor de fonduri pentru o societate elveţiană. 

A doua zi, tatăl fetei avea de transportat o sumă importantă într-o dubă blindată, până la Lausanne. Răufăcătorii l-au anunţat că fiica sa era prizoniera lor şi că, pentru a o salva, trebuia să le predea toţi banii din dubă. Bărbatul nu a avut de ales şi a făcut ceea ce i se ceruse. Colegul care-l însoţea, informat de cele întâmplate, nu le-a opus nici el rezistenţă hoţilor.

Au părăsit autostrada la Chavornay şi s-au oprit într-o parcare, unde trei indivizi înarmaţi au preluat tot ce se afla în dubă şi au plecat într-un vehicul de teren Porsche.

Pe acelaşi subiect

Suma totală furată nu a fost dată publicităţii dar potrivit unor surse din poliţia franceză ea se situează între 20 şi 30 de milioane de franci elveţieni, adică 18 - 26 de milioane de euro. O oră mai târziu, studenta a fost eliberată într-o comună, la vreo 20 de kilometri de Lyon. În stare de şoc, s-a dus imediat la jandarmerie. Aşa au aflat poliţiştii francezi iar apoi şi cei elveţieni că jaful nu fusese unul obişnuit.

Avem de-a face cu indivizi extrem de bine organizaţi, care şi-au plănuit lovitura, iar anchetatorii încearcă să dea de urma lor. 

Singurul detaliu care i-ar putea identifica pe jefuitori este că vorbeau cu un accent din sudul Franţei sau, poate, din Africa de Nord. Poliţiştii elveţieni au făcut apel la populaţie pentru orice indiciu care i-ar ajuta să le dea de urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Jaf ca în filme în Franţa. Zeci de milioane de franci elveţieni au dispărut după ce o studentă a fost răpită