Antena Meniu Search
x

Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăți pentru a fi dizolvat în acid

Trupul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăți pentru a putea fi ”dizolvat” mai uşor, a declarat, vineri, un consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Jamal Khashoggi și logodnica sa, Hatice Cengiz
Trupul lui Jamal Khashoggi a fost taiat pentru a fi dizolvat în acid, susține un oficial turc - Arhivă personală Hatice Cengiz

Trupul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăți pentru a putea fi ”dizolvat” mai uşor, a declarat, vineri, un consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit cotidianului Hürriyet, Yasin Aktay, un consilier al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a declarat că trupul jurnalistului a fost dizolvat în acid, pentru a nu exista urme ale crimei comise pe data de 2 octombrie în sediul Consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul.

”Observăm în acest stadiu că ei nu s-au mulţumit doar să-l dezmembreze, ei s-au debarasat de el dizolvându-l. Potrivit ultimelor informaţii de care dispunem, motivul pentru care au tranşat corpul a fost să-l dizolve mai uşor”, a declarat Yasin Aktay

Editorialistul Jamal Khashoggi, colaborator al ziarului The Washington Post, a dispărut pe data de 2 octombrie, după ce s-a dus la consulat pentru a-și aranja niște documente în vederea căsătoriei cu o cetăţeană turcă.

Riadul a afirmat mai întâi că Jamal Khashoggi a părăsit consulatul la puţin timp după ce a intrat, iar apoi că a murit într-o încăierare, însă a sfârşit prin a evoca o ”operaţiune neautorizată” de către putere.

Parchetul din Istanbul a anunţat marţi, într-un comunicat, că ”victima a fost dezmembrată” şi că ”s-au debarasat de ea” - fără să precizeze cum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăți pentru a fi dizolvat în acid