Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jeff Bezos a dat în judecată NASA, pentru un contract acordat lui Elon Musk

Duelul miliardarilor în dolari ajunge în instanţă. Jeff Bezos a dat în judecată NASA, după ce Agenţia Spaţială Americană i-a acordat lui Elon Musk contractul pentru construirea unei navete care să ducă oameni pe lună.

de Redactia Observator

la 18.08.2021 , 08:23

Nu este pentru prima dată când Bezos încearcă să obţină acest contract, pentru că, în opinia sa, evaluarea făcută proiectelor depuse la NASA a fost inadecvată şi ilegală.

Procesul vine la câteva săptămâni după ce Biroul de Contabilitate al Guvernului American a respins o plângere formulată de Bezos şi a decretat că Musk a obţinut contractul în valoare de aproape 3 miliarde de dolari în cel mai corect mod cu putinţă.

Blue Origin susţine că NASA a oferit SpaceX un avantaj incorect

Vezi și

În luna aprilie, NASA a atribuit SpaceX un contract pentru a construi o navă spaţială lunară cel mai devreme până în 2024. Blue Origin susţine că NASA a oferit SpaceX un avantaj incorect pentru că i-a permis să îşi revizuiască preţul.

Bezos s-a oferit să acopre costuri de 2 miliarde de dolari ale NASA, dacă agenţia spaţială va atribui companiei Blue Origin contractul privind modulul lunar.

Jeff Bezos, fondatorul şi preşedintele executiv al Amazon, a lansat în spaţiu, la începutul acestei luni, primul zbor al rachetei New Shepard cu echipaj, un proiect al companiei sale Blue Origin. El şi ceilalţi pasageri au plutit în microgravitate câteva minute, iar capsula în care se aflau s-a întors apoi şi a aterizat după 10 minute şi 10 secunde. În acest moment, Bezos şi colegul său miliardar Richard Branson sunt singurii doi antreprenori majori pe piaţa lansării turiştilor la marginea spaţiului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Jeff Bezos a dat în judecată NASA, pentru un contract acordat lui Elon Musk