Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jill Biden vine în România. Prima Doamnă a SUA se va întâlni cu refugiaţii ucraineni

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, va vizita România şi Slovacia în perioada 5-9 mai, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 02.05.2022 , 08:22

Jill Biden vine în România. Prima Doamnă a SUA se va întâlni cu refugiaţii ucraineni
- Profimedia

Jill Biden se va întâlni în timpul acestei vizite cu membrii ambasadelor SUA, dar şi cu refugiaţii din Ucraina, precum şi cu voluntarii care au grijă de aceştia. Jill Biden va ajunge în România în data de 6 mai, la baza "Mihail Kogalniceanu", iar apoi se va deplasa la Bucureşti. Prima doamnă a SUA Jill Biden va călători în România şi Slovacia săptămâna aceasta, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de familiile ucrainene strămutate, forţate să fugă în urma invaziei Rusiei. Biden va folosi, de asemenea, călătoria pentru a se întâlni cu militari americani staţionaţi în străinătate, precum şi cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele ţări, transmite CNN.

România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiaţi ucraineni

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala Bucureşti. La Bucureşti, Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României, precum şi cu lucrători umanitari. România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiaţi ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), cu sute de mii de ucraineni trecând graniţa în ţară de când a început războiul în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, precizează CNN. Biden, profesor de colegiu, va petrece, de asemenea, timp la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni strămutaţi.

Articolul continuă după reclamă

Sâmbătă seară, Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni. Biden îi va saluta şi pe localnicii slovaci care şi-au deschis casele familiilor din Ucraina care caută refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR. Biden îşi încheie călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii guvernului slovac înainte de a pleca în Statele Unite. Călătoria va fi cea de-a doua călătorie în străinătate a primei doamne; în iulie, ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere a Olimpiadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Jill Biden vine în România. Prima Doamnă a SUA se va întâlni cu refugiaţii ucraineni