Antena Meniu Search
x

Jocurile Europene Baku 2015: Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu argint la sabie

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie, marți, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a fost învins în finală de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-10

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie, marți, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a fost învins în finală de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-10

Dolniceanu, numărul trei mondial, a fost condus cu 6-3, apoi a revenit și a condus cu 9-7. Iagodka a reușit patru tușe consecutive (11-9) și a avut inițiativa în continuare, câștigând cu 15-10.

În semifinale, Dolniceanu l-a învins pe italianul Luigi Miracco, scor 15-11, iar Iagodka trecuse de alt italian, Alberto Pellegrini, cu 15-11.

Dolniceanu a câștigat Grupa preliminară A, după un debut cu stângul în fața britanicului James Honeybone (4-5), în primul tur a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5, în optimi și-a luat revanșa în fața lui Honeybone, cu 15-10, iar în sferturi a dispus de rusul Boris Savici, cu 15-10.

În sferturi, italianul Luigi Miracco s-a impus în fața lui Iulian Teodosiu, cu 15-10. Teodosiu terminase pe locul al doilea în Grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter, cu 15-12, în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici, cu 15-11.

Tot în sferturi s-a oprit și Alin Badea, învins de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-8. Badea terminat pe locul al doilea Grupa preliminară D, în primul tur a câștigat cu 15-9 în fața ungurului Bence Gemesi, iar în optimi l-a învins pe germanul Richard Huebers, cu 15-12.

Mădălin Bucur a ocupat locul 4 în Grupa C, iar în primul tur a cedat în fața lui James Honeybone, cu 6-15.

România a cucerit trei medalii, marți, la scrimă, aur prin Ana-Maria Brânză și bronz prin Simona Gherman, la spadă, și argint prin Tibi Dolniceanu, la sabie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Jocurile Europene Baku 2015: Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu argint la sabie