Meniu
Search
x

Joe Biden anunţă că va merge la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Când ar putea avea loc înmormântarea

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că intenţionează să ia parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă joi în Scoţia, informează AFP şi Reuters.

De Redactia Observator la 09.09.2022, 21:21

"Da. Nu cunosc încă detaliile, dar voi merge", le-a răspuns Biden unor jurnalişti care i-au adresat această întrebare.

Data funeraliilor nu a fost încă anunţată, dar ar putea avea loc luni, 19 septembrie, menţionează AFP.

Joe Biden, mesaj după moartea Reginei

Preşedintele american, Joe Biden, a adus joi un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care s-a întâlnit cu 14 preşedinţi americani în timpul vieţii sale.

Pe acelaşi subiect

Amintindu-şi de întâlnirea lor din 2021, Biden a spus: "Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei", relatează DPA. Prezentând condoleanţe familiei regale britanice împreună cu soţia sa, Jill Biden, preşedintele american a declarat că Regina ''a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o epocă''.

''Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea'', a declarat liderul de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

El a continuat spunând că Elisabeta a II-a a fost "o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite. Ea a contribuit la a face relaţia noastră specială''. Biden a spus că aşteaptă cu nerăbdare să ''continue o prietenie strânsă cu Regele şi Regina Consoartă''.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Joe Biden anunţă că va merge la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Când ar putea avea loc înmormântarea