Antena Meniu Search
x

Joe Biden, după moartea Reginei: "Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei"

Preşedintele american, Joe Biden, a adus joi un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care s-a întâlnit cu 14 preşedinţi americani în timpul vieţii sale.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 22:55

Joe Biden și Regina Elisabeta a II-a
Joe Biden, după moartea Reginei: "Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei" - Profimedia Images

Amintindu-şi de întâlnirea lor din 2021, Biden a spus: "Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei", relatează DPA. Prezentând condoleanţe familiei regale britanice împreună cu soţia sa, Jill Biden, preşedintele american a declarat că Regina ''a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o epocă''.

''Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea'', a declarat liderul de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

El a continuat spunând că Elisabeta a II-a a fost "o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite. Ea a contribuit la a face relaţia noastră specială''. Biden a spus că aşteaptă cu nerăbdare să ''continue o prietenie strânsă cu Regele şi Regina Consoartă''.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie. Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea.

Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, după moartea Reginei: "Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei"